Monday, January 23, 2017

Indian Summer

Jucus Indian Summer nevű gyönyörű színátmenetesét volt szerencsém tesztelni. Imádnivaló volt vele hímezni, annyira pihe-puha:


A Pinteresten találtam ezt a kis mintát, ollóőrt tervezek belőle. Összevarrni biztos nem lesz könnyű a csillag alakja miatt!


Amint időm lesz, összeöltöm.

A kötős újdonságból sem maradhattam ki! Az első szám mindenképp megéri a 490,- Ft-ot, a másodikért a 990,- még elmegy, de a harmadiktól 1.490,- már....nem tudom, majd meglátom! Jó lenne olyan csini takaró, amit ígér az újság és van egy kis izgalom is a dologban...mint egy kötős SAL:


Meg is kötöttem a két kis négyzetet, de nekem a 15x15 helyett 16,5x16,5 lett; gondolom, lazábban kötök. Most fejtsem le - gondolkodtam. Nem fogom, mert a többi is ilyen méretű lesz, szerintem.


A kör hímzésével...ez a kelim-öltés, igaz?!...viszont meggyűlt a bajom, mert akkor fekvő tojás lesz, mivel nagyobb a négyzetem. Úgy most nem tudom, lesz-e rajta kör, majd még próbálkozom. Nem tudom, varrjam-e össze...a kezdő szálat dolgozzam-e el?


Van min gondolkodnom, úgyhogy jól jönne a kötős tudományom felfrissítése! Amúgy a magyarázatokkal, ábrákkal részemről elégedett vagyok, nem tudom, egy abszolút kezdő hogyan van ezzel?
Vár a projekt a következő megjelenésre.

Vagy maradjak a kaptafánál? Foglalkozzam csak keresztszemessel? Most úgy elbizonytalanodtam!

15 comments:

agnesordog said...

HASONLÓ GONDOLATAIM VANNAK NEKEM IS , DE ÉN MOST AZ ÚJSÁGON FELBUZDULVA ELŐHALÁSZTAM A MARADÉK FONALAIMAT ÉS BŐSZ NÉGYZET GYÁRTÁSBA KEZDTEM . MINDJÁRT KÉSZ LESZEK A NYOLCADIKKAL. Azt tervezem, hogy minden hónapban készítek 10 -12 kockát , ez még vállalható és akkor lesz egy normális méretű takaróm , és nem kell lemondanom a himzésről sem :-)

A biscornu összeállítása nem nehéz, és nagyon jól fog mutatni , én most --kötés előtt ilyeneket gyártottam :-) és nagyon jó szórakozás volt !

Palkó said...

Nagyon szépek Jucus fonalai! Már máshol is megcsodáltam :)
Jó az, ha időnként más kézimunkába is belefogsz - a változatosság gyönyörködtet :) és utána jó érzés visszatérni az x-szemekhez :)

xJuDesign said...

Bár nem vagyok aktív kötő-horgoló, az én fantáziámat is megbirizgálta ez az újság. De jelentem, egyenlőre ellenállok :)
Itt is nagyon köszömöm, hogy segítesz a multikolor hímzőimet (is) tesztelni, jó hírüket vinni. Nagyon szép lesz a kész munkád❤❤❤

Monika said...

A kötéshez nem értek sajna....
Xszemest nekem újra el "kell" kezdeni, kislánykának tervezek balerinos képet hímezni.:)
Szépségeket öltöttél!!!!

Andulka said...

Én is ugyanígy voltam a kötős újsággal 490 ft-ot megért az első szám és talán még a másodikba is beruházok.Gyerekként rengeteg sàlat kötöttem a család nagy örömére :-)Hátha ismét kedvet kapok hozzà.Szerintem nem baj,ha a keresztszem mellett mással is foglalkozol!Az ollóőrt majd mutasd készen is!

Andulka said...

Most látom,hogy mit olvasol!Nekem nagyon tetszett remélem neked is fog.Ajánlom még Kathryn Stockett-től A Segítséget is!

melcsilla said...

Az első számot én is megvettem, gondoltam, ennyi pénzért még egy 5 dkg-os fonalat sem kapok, és kíváncsi is voltam, hogy mi lehet az újságban.
A fonalakat eltettem, szerintem a további részek hiányában- mert úgy döntöttem, nem veszem meg- valami másra fogom használni....

Nagyon kíváncsi vagyok az ollóőrödre, figyelem mindenképpen, ha felkerül róla kép. Esetleg oszd meg kérlek a tapasztalatokat, hogy nehéz volt-e összevarni!

Tüzes Beáta said...

Ne bizonytalanodj el! Ez most ekkora lett. Ebből is lehet takaró, csak pár centivel szélesebb lesz.

Dóra said...

Olyan szép finomak a munkáid!
Mindenki köt? Mi ez az új újság? Én nem tudok kötni, párszor próbáltak megtanítani, de olyan görcsösen csinálom, hogy totál bekrepált tőle a kezem.

Egyébként néha olyan jó váltogatni a hobbik között. Szerintem még varrj is valamit és akkor lehet váltogatni, ahogy a kedved tartja.

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...


Az ollóőrhöz szép színt választottál és ne aggódj, nem lesz nehéz összevarrni sem, ha pontosan követed azokat a backstitch öktéseket amiket nem hímeztél meg;-)
Megvettem a kötőst én is, gondolkodom hogy megrendeljem- e de azt hiszem nem. Én csak az első négyzetet kötöttem meg. Szerintem a négyzeteidet bontsd vissza addig ameddig mind a négy oldal egyenlő hosszúságú lesz, akkor a kör sem lesz tojás alakú és a többi négyzet is pontosan illeszkedik majd ha négyzet alakú lesz minden blokk.
Én ebből a csomagból a kötőtűnek örültem a legjobban , az klassz, hogy nem 35 cm. A körkötőtűt utálom az egyenes kötőtű pedig kényelmetlenül és fölöslegesen hosszú. Én meg sajna ilyen 25 cm-est mo- n nem láttam. Mostanában a nők körében kicsit népszerűbb a horgolás, véleményem szerint ez egy hiánypótló kiadvány.

Anonymous said...

Vagy elészítetted azt a backstitch öltést? Mind a két kép a tied?

erdoseva55 said...

Végre tudok hozzászólást írni én is! :) Legalább is remélem :D
Szép lett az ollóőr hímzése, én még nem készítettem ilyet. Kíváncsian várom az összeállítását!
A kötés nekem is nagy terv, de még előtte horgolni szeretnék megtanulni.
Nem is láttam ilyen kötő újságot, amiből megkötötted a négyzeteket. Nem tudom, miről írsz, takarónak készül? Ahogy kivettem a bejegyzésedből. Én biztos nem bontanám fel, mert örülnék, hogy ilyen szépen el tudtam készíteni! :)

Vera said...

Szerencsétek van a tűkkel, olvastam, hogy sok csomagba görbe, vagy tört volt...Én is kiváncsi vagyok, hogy sikerül az ollóőr összeállítása..Még sosem csináltam...