Hiába a kedvenc időszakom az ősz, ha nem lenne hőség, lángozó napsütés, nem lenne a kertben ribizli, málna...a piacon dinnye...sárgabarack...aztán majd őszibarack.
Hűsítjük magunkat, amivel tudjuk...főleg Dia házi jégkrémével: isteni!
És a hőgyészi levendulázásunkról még nem is meséltem! Fiatal kis rendezvény, idén 5. alkalommal volt még csak, de egyre több a látogató, a program, a kiállító.
Már ütköznek ki rajta a levendula-mánia tünetei, idén végre megkötöttem az első koszorúm. Nem tökéletes, de - ahogy mondani szokták - az enyém :o)
Meg kellett kóstoluk a levendula szörpöt is...egyébként ezzel vártak minket a belépéskor...isteni finom jó hideg ásványvízzel. Számomra az érdekessége, hogy xilittel készült:
Szerettem volna még buzogányt kötni, de egy hét alatt olyan csörgősre száradt a levendula, hogy törik. Tanulság, hogy csak frissen szedett levendulából lehet csinálni...majd jövőre. Viszont egy szuper videot találtam hozzá, hátha lesz még a kertben annyi hosszú szárú, hogy ki tudom próbálni. Ide biggyesztem, meglegyen:
Így most maradt a morzsizás, isteni közben az illat, az ujjaim ragacsosak lettek a fincsi kis levendula olajtól. Nézzétek csak: alig picivel nagoybbak a levendula virágok az x-ecskéknél! :o) Mert azért a zsákocskák is készülgetnek ám!:
Hát, kellemes júliust minden virtuális barátnőmnek!
Monday, July 4, 2016
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Levendulamániás lettél te is? Én még öblítőt is csinálok belőle, és a ruhák finom illatosak lesznek. :-)
A jégkrém nagyon jól néz ki!!! Gratulálok Diának!
Post a Comment