Sunday, March 6, 2016

Helló, március!

Idén valahogy nagyon nehezen akar megjönni a tavasz, nem?!
Próbálom azért csalogatni, egy-egy jácinttal, egy-egy kankalinnal:


A kedvenc virágosomnál valami nagyon különleges kék csíkos példányt választottam Anyu szülinapjára és Párocska indítványozására magamnak is. Ahhh, a virágosnál:


Apropó szülinap! Anyumat innen is gratulálom, 67 lett a szentem!


Az idei meglepit Barbitól rendeltem, nagy megelégedésemre! Egy nagyon szépen, igényesen kidolgozott szemüvegtokot küldött, bélelt, strapabíró anyagból...és nem utolsó sorban az ünnepeltnek is tetszett. Direkt választottam ilyen színt, hogy napi használatban lehessen a táskában. Következő ünnepre bővíthető mobil-tokkal is egy leendő szett vagy kis neszeszerrel, színházbajárós kistáskával...

Próbáltam a lehető legkésőbbre halasztani a kötelező szabit, hogy mehessek a kertbe...erre egy-két napot tudtam csak tevékenykedni, annyit esik :o(
Azért egy nap sikerült kiegyelnem a mákom...Carlos segített kicsit benne...itt-ott néhány gyanús mancsnyomot fedeztem fel :o) Egy nap pedig el tudtam vetni a borsót. Az első spenót termést is behoztam, megszámoltam :o) 40 levélkét szállítottam be, ebből (egyelőre) egy Mamuszkáé lett.


Otthon meg valahogy nem találtam fel magam a sok-sok ötlet meg teendő közepette a nagy szabadságban...voltatok már így? Egy sor megkezdett horgolmány, hímzmény vár és újba kellett fognom, mert megláttam ezt a füles jószágot, ami így kezdődött:


És így folytatódott:


Már rég szerettem volna egy kötött vagy horgolt nyuszikát, itt megtaláljátok a mintáját, ha Ti is szeretnétek! Az én eredményem ez lett...erre szokták mondani, hogy nem tökéletes, de az enyém :o) Itt-ott még továbbgondolásra...javítgatásra szorul...pl. a fülikéje lehetne kisebb, a nózi hímzése szebb, a pofija kifejezőbb...szerintem lesz még folytatása! :o)

A lila krókuszaimmal kívánok Nektek kellemes tavasz-várást!



2 comments:

Andulka said...

Először is anyukádat Isten éltesse sokáig!
Másodszor a virágaid csudaszépek! A kis nyuszi pedig úgy jó, ahogy van, elsőre szerintem nem lett rossz!

Tüzes Beáta said...

Oh! Jó olvasni ahogy Anyukádról írsz! Isten éltesse! Barbi ilyet is tud? Nem is tudtam.
A virágok látványa jól esik, a nyuszié meg boldogsággal tölt el.