Sunday, January 10, 2016

2016 első hete

Elég forgalmasra sikeredett :o)

Beneveztem a Joyful World by The Snowflower Diaries SAL-ba, egy helyes, primitív mintás naptárat fogunk kihímezni, de világszerte rengetegen! :o) Nevezzen, akinek kedve van, a FB-on itt találjátok a kihívást. Még nagyon az elején tartunk, simán tudtok csatlakozni!


Itthon találtam egy darab (talán)sárga hímzővásznat, arra fogom hímezni. Én a megszokott Venus-ommal, egyedül az "eyelet stitch"-et fogom Anchorral, mert ez a fajta színváltós zöld tetszik. Ilyen "eyelet" öltést még sosem csináltam, de megy! Már úgyis rég ki szerettem volna próbálni! Egyelőre itt tartok:


Az év első napján Nálunk is havazott, Lacó csinálta ezt a szuper képet a friss hóról, mikor kisütött a nap:


Megérkezett a még decemberben e-bay - ről rendelt kis segítőm, a Jézuska megkésett ajándéka. A képen pedig még egy spulni csipke, amit Diától kaptam Karácsonyra:


Mivel láttam egy új videót az orchidea öntözéséről, megint elült a bogár és vettem egy újabb cseréppel. Úgysem nyugszom, amíg nem sikerül az orchideázás!


Kellemes telelést! :o)

9 comments:

Cat said...

Én is beneveztem a SAL-ba, a keret már elkészült, talán a jövő héten a teljes minta is. A februári minta is nagyon tetszik. :-)
Szép a havas kert, nálunk sajnos már csak a víz van. :-(
Az orchideákkal én is mindig így vagyok, az utóbbi időben nincs szerencsém velük. :-( Volt egy lilám ami 3 évig volt meg és folyton virágzott a végén már 4 virágszára volt, olyan büszke voltam rá, de utána valamit elrontottam, mert tönkre ment. :-( Most szeretnék megint én is, talán nőnapra kapok is egyet. :-)

Palkó said...

Nekem eddig szerencsém van az orchideákkal, szeretnek nálam lenni :)
Egy hozzáértő ismerősöm azt mondta, ha csak egy van, azt a konyhában tartsam, mert szereti a párás levegőt. Hetente egyszer locsoltam, amit nem szívott fel 1-2 órán belül, azt a vizet leöntöttem alóla. Nem szabad zárt, sötét kaspóba tenni.
Ha már több van, tarthatod bárhol, egymást párásítják.
Nekem már 7 van, most is virágzik 4 :) - Sok sikert hozzá, nagyon szép színűt választottál! :)

A naptár mintáját én is lementettem, de szerintem idén nem jön össze...

Az idő felénk pocsék, eső-ónos eső váltja egymást :(

Szép hetet Neked! :)

JuciKa said...

Bájos minta, talán meghímzem én is.
Ollód, csipkéd, anyagod jól néz ki, fotó pedig csodás "hófehér verőfény"!
Orchideáim, (2) most leveleket hoznak látszik a virágszáron az apró bimbó is remélem kivirágzanak. Nem ilyen szépek mint a tied.
Legyen szép jövőheted.

Dóra said...

Hát nekem nagyon nem jött be eleinte az orchidea. Csodaszép volt, aztán ledobta az összes virágot. 2 évig álltak a nagy zöld levelek az ablakban, aztán meguntam, és egy laza mozdulattal odatettem a tűzhely mellé a konyhába a mikró tetejére, hátha ott végleg tönkremegy. Érte egy kis nap is. Én nem tudom, hogy a főzés gőze, vagy a klímaváltozás, de most gyönyörűen virágzik, újakat hajt. Heti egyszer locsolom úgy, hogy fél napot masszív vízben áll, akkor leöntöm róla a vizet, aztán ennyi.

Timi said...

A SAL nekem is nagyon tetszik, de csak egyenként fogom őket kihímezni, külön képként...
Az orchidea elvileg valóban nem bonyolult növény, csak a hőingadozást nem szereti :o) meg persze a jó fekvésű szoba is fontos hozzá :o))))
Gyönyörű a téli fotód! Hétvégére megint mondják a havazást...hátha most meg is marad a hó!

CathlenKata said...

Nagyon klassz ollód van, én az enyémet nem is használom, mert sajnálom befogni. :-)

Vera said...

Nekem nincs szerencsém a virággal, mert egy óvatlan pillanatba rányitom az ablakot... sajnos a többi is ilyenkor megfázik...
Nem jelentkeztem közös hímzésre, mert igy is sok terv van.és van is mit himeznem... egyszerre többnek nem állok neki... Még szerencse hogy Apa igy is megtűr.... a vackaimmal!
Az ollód csodaaaaszépp!Nekem darus van de csak nézegetem!

Andulka said...

Remélem sikerrel jársz a virággal! Az olló, csodaklassz!!!

MrsYarnart said...

nekem is nagyon tetszik a hímzés és az olló is. sok sikert az orchideákhoz! nálunk sok van, évek óta virágoznak. nem szabad túlöntözni, ez a titka. ne érje közvetlen napsugárzás, hetente kb két evőkanálnyi vizet adjál, nem állhat vízben+ néha tápoldat. nagyjából ennyi :)