Saturday, October 31, 2015

Jodi Picoult_Gyere haza

Nem tudom, láttátok-e anno A vád tanúja című filmet? Régi film és csak homályos emlékeim vannak róla, de valahogy ez a film jutott eszembe erről a könyvről és Jodi Picoult másik, általam olvasott regényéről is, a Törékeny-ről.

Mindkét történet egy komoly és hosszadalmas bírósági perről szól, amelynek alaposan "megágyaz" az írónő egy bevezető történettel. Nagyon tetszik, hogy fejezetenként más és más szereplőjének bújik a bőrébe és az ő szemszögéből láttatja az eseményeket.


Mindig nagyon megosztó témákat jár körül az Jodi Picoult, amikről az ember csak nehezen mond a-t vagy b-t. Most az alkoholizmus, a mesterséges megtermékenyítés illetve, hogy mikortól ember az ember; a válás; az örökbefogadás; homoszexualitás kontra vallás témáit boncolgatta az írónő és próbált adni más szempontokat is a véleményalkotáshoz.

Igaz, milyen nehéz ezekben a témákban állást foglalni? Mennyire nem egyszerű véleményt mondani?! Illetve kell-e mindig, hogy az embernek véleménye legyen akármiről is - merül fel bennem?

Letehetetlen volt a könyv, olyan olvasmányos. És a fordulatok mindig meglepőek, ugye azok a bizonyos csak-átfutott szerződések, csak-fél-szemmel-elolvasott apróbetűs részek...de nem akarok elárulni semmit! Eddig mindkét könyvét egy nagy döbbenettel tettem le, úgyhogy szeretettel ajánlom Nektek is!

1 comment:

Palkó said...

Köszi az ajánlást! Nagyon csábító.... miért is nincs több, mint 24 óra egy napban...?