Wednesday, October 14, 2015

Író-olvasó találkozó

Sosem voltam még író - olvasó találkozón, így nagyon vártam október hetedikét! Ez a hónap már csak ilyen varázslatos! :o)

Imádom Fábián Janka történeteit és végre eljött hozzánk Szekszárdra a 10. Könyvtári Napokra (bár itt volt a Szüreti Fesztiválon is, mint mondta).
A képen őt láthatjátok és az egyik kedvenc könyvtárosomat, Editet:


Az Emma-trilógia, A német lány, a Koszorúfonat és a Rozmaring (ez ajándékként járt - azt hiszem, valamelyik újsághoz vagy könyvhöz, amit direkt a kis regényért vettem meg) van meg tőle és könyvtári példányban olvastam a Virágszálat, Az angyalos házat és a Lotti örökségét...mind-mind letehetetlen volt! A francia nőt meg az Adél és Alízt még olvasnom kell (tőle).

Itt nekem dedikálja Fábián Janka a Koszorúfonatot, amihez még egy hozzá illő aláírt könyvjelzőt is kaptam :o)
(Dedikálás is csak a második alkalom volt életemben; az első Gera Zoltán ajánlása volt a német nyelvtankönyvembe :o), máig őrzöm.)


Szeretem az írónő stílusát, nagyon tetszenek a romantikus történelmi regényei, mert valós tényeken alapulnak és valahogy olyan egyedülálló a hangulatuk, viszont nem "csöpögősek". Mivel hasonló korúak lehetünk Jankával, sok a könyveiben az a bizonyos "aha"-élmény...hogy tényleg! ez így van, én is tanultam!...és így tanultam/tudom én is! :o) Az én autogramom:


Úgy be vagyok sózva a találkozó óta, hogy már elő is jegyeztettem az új regényét, a Búzavirágot a Librinél - a Libri lesz Janka új kiadója.
Ne fogjátok vissza magatokat, ha találkoztok egy Fábián Janka könyvvel! :o)

6 comments:

Unknown said...

Szia!
Most egy kicsit szabad sárgulni?! :) Imádom Fàbián Janka könyveit!Letehetetlenek!Ha tudtam volna,hogy Szekszárdra jön biztos ott lettem volna én is!Bonyhádi vagyok,úgyhogy nem lett volna messze!Erről most lecsùsztam! :(
Nekem a Virágszál a kedvencem!Bár eddig még egyik könyvében sem csalódtam!
Szerencsés vagy,hogy találkozhattál vele! :)
Szép napot!
Bea

Palkó said...

De jó volt Neked! :)

Anonymous said...

Kedves Jucus!
Öröm olvasni a blogodat a harmóniára törekvés, a jó programok ismertetése, a szép fotók miatt! Érdekes mindaz, amit családról, kézimunkáról, kertről, Carlosról és Mamuszról írsz. Köszönöm, hogy kedves olvasmányt "szolgáltatsz"! :)
Utólag is minden jót kívánok születésnapod alkalmából! A fényképen nagyon bájos vagy, sose találtam volna ki, hányadik évfordulót ünnepelted.
Zugolvasód, Brigi

Tüzes Beáta said...

Öröm volt olvasni a meghitt találkozóról!

erdoseva55 said...

De jó, hogy örömödet lelted benne! Nagyon szeretek olvasni, bár mostanság kevesebb időm jut rá. El fogom olvasni a könyveit. Köszönöm az ajánlást!
A dedikált könyv nagy érték, én is féltve őrzöm az enyémeket! :)

Andulka said...

HŰHA Jucus! Most nagyon írigyellek! Én is nagy Fábián Janka rajongó vagyok, de az írónővel még nem sikerült találkoznom, biztos nagy élmény lehetett. Az új könyvét már én is nagyon várom.