Sunday, September 6, 2015

Megfülesült tigrisem :o)

Íme az egyfülű:


Imádnivaló ezekkel a selymes fényű fonalakkal hímezni, tényleg van különbség a Venus-hoz képest! Ráadásul ez az álom Lanart-vászon! Csak úgy surrog a tű le s fel, még hallani is jó! :o) Igen, eléggé elfogult vagyok!


Szeretem, ahogy a szemecskék eligazgatják magukat, viszont a széleken tényleg ügyesen kell ölteni, mert ott - ugye - nincs több szem, ami igazgathatná egymást. Arra is nagyon vigyázok mindig, hogy ne csavarodjon a szál ill. hogy ne öltsek bele két szál közé. Mind-mind gyakorlat kérdése és persze sosem vagyok elégedett magammal.

Visszavonhatatlanul elérkezett a kedvenc évszakom, imádom: azok a füstös ősz-illatok...a megszelídült, de még melengető napsugarak...az őszirózsa ezerféle színe-formája...a narancs, a sárga, a zöld, barna, bordó és még ki tudja hányféle szín árnyalata...az ősz gyümölcsei...a kora reggeli párák, harmatok...talán mert őszi lány vagyok? Mert októberben születtem?
Mogyorót találtam:


Még sosem szedtem ilyen ragacsos kis gubacs-triókkal, valahogy nem így emlékeztem a mogyoróra, hanem hogy úgy kellett lehámozni a felleveleit...vagy az egy másik fajta?

És a kert ezer csodája: látjátok a pillangót baloldalt?


Remélem, elég sokáig lesz még meleg, hogy kinyíljon minden bimbó a dáliáimon:


A vad pletykám mintha megéledt volna az eső óta:


A sok finom gyümiből pedig most kell feltankolnunk! :o)



Szedtem jó sok zsálya és bazsalikom levelet, Dia felfűzte, már szárad:



Szép őszölést mindenkinek!

5 comments:

Palkó said...

Úgy tűnik, teve van egypúpú, meg kétpúpú, tigris meg egyfüű, és lesz majd kétfülű... :)))
Gyönyörűek a gyümölcseid, a virágaid! Szinte érzem az örömedet átsütni ezen a bejegyzésen és természetesen Veled örülök! :)
Legyen csodaszép ez az őszöd is!

Anette kincsei said...

Nagyon szepen alakul a tigrised, lassan kesz is lesz. Jo latni az oromodet, melyik ez a szuper jo anyag? En is szeretem a Lanarte mintakat, most a 90191 Gerberat varrom, szerintem nagyon konnyu es halados a legtobb kepe, nincs sok kulonleges oltes.
Irtam emailt, megkaptad?

Vera said...

Ahogy megláttam a szépséges gyümölcsöket, nekem is keresni kellett szépek a virágjaid is...,
Olyan szépen írsz a hímzésedről, szinte én is hallom ahogy siklik a cérnád... Szép a tigriske... majd kinő a másik füle is...
Szép hetet!

Tüzes Beáta said...

A gyümölcsöket jó nézni! A tigris szépen alakul!

Andulka said...

Jól haladsz a tigrissel, örülök, hogy örömet okoz minden perc, amit a készlettel töltesz! Tényleg jó olvasni, hogy mennyi örömöd telik benne.
A kerted virágai nagyon szépek!