Tuesday, September 11, 2018

Szerencse

Olyan szerencsém volt, hogy nyertem a Könyvutca blog játékán.
Annyira csak Cecelia Ahern könyvére koncentráltam, hogy tiszta Karácsony-érzésem volt, mikor megjött a csomi Beától és Zsófitól:


Ebben a csomiban aztán mindenféle kincs volt: egy csomó jobbnál-jobb könyvjelző, a kedvencem a mágneses, amiből - ugye - sosem elég. Négyszínű toll - gyerekkoromban volt ilyenem utoljára, mekkora szám volt akkoriban! Most már ezek is design-osabbak. Papír szívószál - nem is tudtam, hogy ilyen is van - környezetbarátabb, az tuti! Egy igazán csini jegyzetfüzet, ez lesz a következő olvasónaplóm! És nem utolsó sorban a helyes kis horgolt bagoly és görögdinnye...über-cukik! (Ez most egy divatos jelző :o)) A szemüveges szirén pedig egyszer majd a kisunokámé lesz, ha lesz nekem olyanom :o) Persze olvasni fogom!

A fókusz pedig a Lantmadáron volt, amit egyszerűen felfaltam! Szerencsére szabin voltam, tudtam háborítatlanul olvasni.
Cecelia Ahern (számomra) utolsó könyve, az Ajándék csalódás volt. De TUDTAM!, hogy az írónő ennél többet is tud! Az idei könyvhét nagy újdonsága volt a látogatása és a könyve is: soha nem olvastam még ennyire friss írást!


Egy filmforgatáson találnak rá Laurára az erdőben. Teljesen magában él, egyedül egy idős férfire számíthat, de ő is meghal. Nem akarják magára hagyni a lányt, így sajnos - bár a lány nem ellenkezik - belekerül a "való világba". Van Laurának egy különleges képessége, hangot tud utánozni, legyen az madár vagy valami másnak a zaja, nesze, zöreje; az érzéseit is inkább hangokban közli. Hogy el tudja tartani magát, vállalkozik egy tehetségkutató műsorban való részvételre, amivel belekerül egy számára teljesen ismeretlen világba.

A forgatás hangmérnöke, Solomon veszi szárnyai alá a lányt, aki - eddig legalábbis úgy hitte, hogy stabil párkapcsolatban él. Elvarázsolta viszont a lány tisztasága, a szó legnemesebb értelemben vett érintetlensége. Ezzel elérkezik Solomonnak az az időpont is az életében, hogy felülbírálja eddigi párkapcsolatát. Segítségére siet Laurának a média kaotikus világában, amely teljesen kizsigereli a tehetséget.
Természetesen happy end lesz a történet vége, de többet nem árulok el! :o)

Az írónőt ez a muris, mindenféle hangokat utánzó lantfarkú madár ihlette meg; érdemes megnézni, én is rákerestem! :o)



Az igazán nagy élmény számomra a könyvnek az a része volt, ahol a lány körüli dolgok derültek ki.
Az a csendes nyugalom, amiből kikerül. Az a kis spirituális családi háttere.
Érdekes volt, hogy Laura a teljes visszavonultsága ellenére nyitott volt a változás iránt, nem húzódott vissza.
Nem szeretem a tehetségkutatókat, sajnáltam a lányt, ahogy belekerült ebbe a kíméletlen világba - a legjobb ötlet, amivel az írónő kontrasztba tudta állítani a természetest a természetellenessel.
A legfontosabb, amit ebből a könyvből "kiolvastam" a következő idézet:

“Együtt kell változni a változással.”

Hm. Nem is olyan egyszerű!
Mindenkinek ajánlom!

5 comments:

Monika said...

Veled örülök!!!! A mágneses könyvjelzőket én is egyre jobban szeretem.:)

Timi said...

Gratulálok én is a csomaghoz!
Olyan jók az ilyen apró örömök az életben...:o)))

Tüzes Beáta said...

A csomag igen gazdag és igen érdekes! Gratulálok!

Andulka said...

Gratulálok, szép kis csomag!

Vera said...

Gratulálok a szép csomaghoz!