Sunday, August 24, 2014

+9. hét :o)

2014.8.18 hétfő #156
Egy év után végre megnyugtatóan lezárult egy hivatalos ügyünk.

2014.8.19 kedd #157
- munkába menet szeretek a járda menti vadvirágokban gyönyörködni, most a cickafarknak van szezonja. Nagyon szép volt, ahogy a harmat minden egyes pici virágán csillogott:


- életemben először ettem kókuszdiót - engem a mandulára emlékeztet az íze

- jött értem Párom és mire hazaértem, meglepiből kifestette a fele konyhát. "Bengáli ösvény" színű lesz...semmi extra, ez egy sötétebb bézs :o)


2014.8.20 szerda #158
- Alig vártam, hogy mehessek a kertbe!
Az első őszirózsáim:


Vagy elkéstem vele idén, vagy nem találtam el a helyét, mert a piacon már nagy csokrokban árulják.

A szilvafa megszakad a sok gyümölcstől, fel kellett támasztani az ágait meg sajnos törött is le egy. Lassan eltehető a befőtt, pár üveg lekit meg majd később talán főzök.


- Szép volt a tűzijáték a vers betétekkel, én az m1-en néztem! (Isten bocsássa meg nekem, de ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ebből a pénzből, amit tűzijátékra fordítanak, mennyi éhes szájat lehetne betömni. Tudom, hogy nemzeti ünnep meg minden, de... Bocsi!)

2014.8.21 csütörtök #159
Az egyik kolléganőnk Egyiptomban járt és ez a kis meglepi várt minket reggel az asztalon:egy képeslap és egy kis hűtőmágnes:


2014.8.22 péntek #160
- Szedtem egy csokor benzin-gőz-mentes cickafarkat, majd télen iszogatjuk a teáját.
- Különféle vendégeink vannak mostanában a kertben. Laci permetezéskor talált rá a "kis" sáskára a sárgabarack fán.
A tavalyi imádkozó sáskának jobban örültem, de amíg csak ez az egy példány van, addig szívesen látom :o)

Egy viráglakó karolópókunk is volt ma, utánanéztem a neten. Nem véletlen, hogy nőstény, mert teljesen divatos neon sárga rucija volt :o) A virágokon lévő rovarokkal táplálkoznak és sajnos az egyetlen pókféle és mivel gyakori zsákmányállata a házi méh, ezért az egyedüli magyarországi pókfaj, amit kártevőként tartanak számon...de amíg csak ez az egy van...:o)

És a szomszédék Mici nevezetű cicája...pöttyös hasú kis tigris...annyira cuki, jött segíteni nekem leszedni a kerítésről a folyondárt...de csak addig volt nyugalom, míg Carlos meg nem orrontotta...most hogy ne barátkozzak egy ilyen édessel...mert féltem a másik édestől? :o)


...kontra Carlos...


2014.8.23 szombat #161
- Fincsi sült paprika várt reggelire puha kenyérrel és egy jó kávéval :o)

- A kertészeti bolt után a mai nap is a kerté volt, ilyenkor több a feladat (pedig már úgy hímeznék kicsit). Nekiálltam begyűjteni a mályvarózsa magját. Lacó komposztot rostált, lassan elkezdem átültetni a szobanövényeket. Készítem az eper helyét, a mostani területtől jobbra-balra kibővítjük, mert nagy a keletje. A körte is kezd érni:


Mammka, a sétányrózsáim (az előző bejegyzésnél elfelejtettem becsatolni a képet, bocsi!):


2014.8.24 vasárnap #162
- Egy kis vásár sajtos lángossal - egyedül én jártam jól, mert végre kaptam magamnak farmer dzsekit, már olyan rég vágytam egyre, de sehol sem kaptam.
- Egy kis OBI - 5 papagájtuli hagyma jött velem.


- És egy kis kert - hogy Mami ne unatkozzon jövő héten se :o) Carlos addig nem nyughatott, míg nem lopott belőle magának :o)


Használjátok ki augusztus utolsó hetét!

6 comments:

Andulka said...

Nagyon édes a cicus! :-), na meg Carlos is az ;-)
Jó gazdag kertecskéd van!

Palkó said...

Mindig megcsodálom a kerti képeidet! Ha nem írtad volna, hogy mekkora, azt hinném, több holdon gazdálkodtok! :)
Nagyon köszönöm a felvidító képeket, mondatokat!
(A tüzijátékra vonatkozó megjegyzéseddel egyetértek... :))

erdoseva55 said...

Én is egyetértek a tüzijátéknál megjegyzett mondatoddal.Csak azt nem értem, hogy nem jönnek rá az illetékesek, hogy ez óriási pazarlás
sajnos az én őszirózsáim sem olyanok, mint szeretném. Aprók , picik, de aranyosan mutatnak a vázában. Azért így is örülünk nekik, igaz?
Jó sok szilvalekvárod lesz, nekem az idén nincs olyan sok a fán, rengeteg lepotyogott.
Szép lesz a konyhád! Ugye megmutatod majd?
Szép hetet kívánok! <3

MrsYarnart said...

szép, kiegyensúlyozott és boldog életed lehet. maradjon is ilyen! kár, hogy Carlos nem tűri a cicát, a színeik nagy illenek egymáshoz:)

Monika said...

Az én sétányrózsám is ilyen színű!!!!!!! Gyönyörű a tied is!!!!Majd még körülnézek,most megyek papírt kutatni.

Vera said...

Nagyon bírom ahogy összefoglalod a heti dolgokat...Olyan jó olvasni... meg van már az új is, de olvasni nem lehet... csak a cim van hogy megirtad...Itt a hétvége... jó pihenést és kellemes hétvégét!