Thursday, September 23, 2010

William P. Young - A viskó

Érdekes, de mindig a kellő időpontban találnak rám a megfelelő olvasmányok! Már nem is tudom, ki ajánlotta vagy hol olvastam róla, de teketóriázás nélkül a kosaramba tettem az áruházban és nem bántam meg!A könyv az Immanuel Alapítvány Kiadó gondozásában jelent meg, körül fogok nézni még az oldalukon.



Egy brutális gyermekgyilkosság a történet kerete. Missy, a főhős legkisebb lánya válik áldozattá. A történet középpontja egy elhagyatott, kidőlt-bedőlt oldalú viskó, ahol a döbbenetes titokra fény derül. Izgalmas és egyben misztikus találkozások során kiderül, micsoda gyógyító ereje lehet a megbocsátásnak. Azt ajánlják a könyv hátulján lévő ismertetőn, hogy zsepivel felszerelkezve kell a történet elolvasásához látni; bevallom, én bőgtem egy sort. Rég volt történet ilyen megrázó hatással rám.

Két napja fejeztem be? De még mindig ekörül forognak a gondolataim. A legtöbbet azon töprengek, vajon meg lehet-e addig bocsátani, amíg az ember nem tanul meg felejteni? Hiszen a könyv azt mondja, nem kell elfelejteni a rosszat, a haragvás is egy természetes reakció, DE megbocsátani meg kell!
Aztán hogy hiszem-e a sztorit vagy sem? Még azt sem döntöttem el:o) De el akarom hinni! Biztos vagyok benne, hogy van valaki, aki egyengeti a sorsunkat, bárhogy hívják is...szóval a vallás kérdéskörébe is belekóstol a történet.

Még egy olyan magazin figyelmét is felkeltette a regény, mint a Forbes Magazin, ami a szépirodalomra nemigen szentel figyelmet. A kiadvány az utóbbi évek egyik legnagyobb könyvsikere, ami páratlanul rövid idő alatt több mint 10 millió példányban kelt el. Valakit ezért érint meg, valakit meg másért, hiszen kinek lenne tökéletesen sima az élete...szeretettel ajánlom Nektek is!

1 comment:

amilgade said...

Már egy ideje érdekel a könyv, de még nem vettem meg. De körülbelül egy az ízlésünk, és ha neked ennyire tetszett, akkor én is megveszem. ;-)
Köszönöm a véleményedet a könyvről!!!