Tuesday, November 4, 2008

Gyerekkori emlékek (Childhood memories)

Engem Ircsi hívott játszani, én pedig örömmel írok a gyerekkori emlékeimről!

A játék lényege (Childhood Memories)

1. Ha téged jelölnek ki, rakd ki a blogodba ezt a képet és írj egy bejegyzést a gyermekkori emlékeidről.
2. Nevezz meg 7 bloggert, akinek szívesen továbbadnád a feladatot!
3. Linkeld be a blogok címét! Azt is, akitől a "díjat" kaptad!
4. Privát üzenetben értesítsd a kiszemelt bloggereket!










Annyira gyönyörű gyerekkorom volt, hogy máig ezekből az élményekből élek és szeretek emlékezni.
A legkedvesebb talán, ami eszembe jut, azok az esték voltak, amikor áramszünet volt. Régen ez gyakrabban előfordult egy-egy nagyobb zuhinál. Ilyenkor mindig gyertyát gyújtottunk és beszélgettünk és beszélgettünk és beszélgettünk. A mai napig emlékszem a csillár plafonra vetett árnyékára - olyan macifej formája volt:o) Bele lehetett ülni Apu ölébe és bármiről kérdezhettünk és meg is kaptuk a megfelelő válaszokat.

Imádtam pl. azt a három hatalmas aranyesőbokrot a ház körül, ami olyan nagy volt, hogy alá lehetett bújni és ott játszani. Öcsém itt szívta el az első Munkását - azóta sem dohányzik:o)

Szuper jókat tudtunk játszani a góréban is, csak azt ritkán engedték meg a szülők, mert féltek, hogy kipottyanunk. A végén meglett a megoldás: Apu bedeszkázta és így nyugodtan játszhattunk ott - mint mindenből, itt is is lakást rendeztünk be.

Volt 15 nagy meggyfánk - olyan finom meggyet csak azok a fák termettek. Júniusban, "meggyszüretkor" faládákban adtuk le a gyümit. De hogy azokból a faládákból is milyen szuper kis házikót lehetett építeni! Szőnyeget tettünk bele és mindenfélét behurcoltunk. Még kajázni is ott akartunk. Addig mehetett a buli, míg szükség nem lett a ládákra:o)

És még annnyi de annnyi mindent tudnék mesélni! Szándékosan nem jelölök most senkit, mert úgy gondolom, már egész jól körbeért a játék...azért körbenézek!:o)

No comments: