Monday, November 10, 2008

Cecelia Ahern - Ahol a szivárvány véget ér

Sajnos végeztem ezzel a könyvvel is. Azért sajnos, mert szuper volt és még olvastam volna tovább! Ezentúl vadászni fogom ennek az írónőnek a munkáit! Amint említettem is, fenntartásaim voltak a könyv borítójával- de főleg az összeállításával kapcsolatban, mármint hogy ilyen levélregényszerű. A fenntartásaim teljesen elmúltak! Végre - végre nem egy csöpögős tündérmesét olvashattam, hanem egy reális családregényt, ami igenis megmutatja az élet árnyoldalát is - hozzáteszem remek humorral! Imádtam a könyvnek a következő sorait, mintha rólam szóltak volna:

"(...)Mert én még a saját életemet sem kezdtem el, nemhogy világra hozzak valakit, és átsegítsem őt a saját életén! Még semmi igazán fontosat nem tettem."















Az írónő egyébként a jelenlegi (nem tudom, még most is az - e) ír kormányfő lánya, végzettségét tekintve újságíró és médiaszakértő. Weboldala is van, szerintem sokszor be fogok kukkantani. Egy nagyon szimpatikus kis nőnek látom az írónőt! Úgy látom, vannak még munkái, amik még nem jutottak el hozzánk (Yahoooo!:o)) A fülszöveg egyébként azt írja , hogy ez a könyv a hölgy egyik legeredetibb bestsellere: a felszínes és mély érzelmekről szóló fordulatos, sodró történet kizárólag leveleken, elektronikus üzeneteken és meghívókon keresztül tárul elénk.

Mást nem is árulok el róla, a lényeg: olvassátok el!!!

6 comments:

Anita said...

Jó, hogy ennyi könyvet mutatsz be nekünk, van miből válogatni, ha bele szeretné vetni magát a betűk világába az ember lánya. :-)))

Luna (V.Fiona) said...

A regény alapján elbóklásztam a netes könyvboltokba, és kinéztem egy jónak igérkező könyvet. Gondoltam megkérdezem olvastad e, hallottál e róla, és mit ad Isten! Azt látom itt bal oldalt, hogy épp most olvasod. :)
Gondolom eléggé az elején tartasz, de mond el milyen, hogy tetszik eddig?

Luna (V.Fiona) said...

Külön írom, hogy törölhesd, itt a magyar nyelvű borító:
http://bookline.hu/product/home!execute.action?type=22&_v=James_Syrie_Jane_Austen_naploja&id=73237

Jucus said...

Luna(v. Fiona - hogy szólítsalak?:o)) Köszi a linket, este kicserélem a képet, egyébként ugyanúgy néz ki, mint a külföldi kiadása.
Kb. olyan 70 oldalnál tartok és nekem nagyon tetszik a könyv, szerintem vágj bele nyugodtan! Annyit tudok mondani, hogy én kedvet kaptam, hogy elolvassam a könyveit, még csak filmen láttam a Büszkeség és balítéletet.
Ebből a könyvből kiderül Jane Austen regényeinek a háttere. Hú, de hosszú voltam, bocsi!

Luna (V.Fiona) said...

Már miért bocsi!? ;) Inkább köszönöm. :)
Én az Értelem és érzelem c. filmet láttam már rengetegszer, nagyon szeretem. :))) Ezért keltette fel a kíváncsiságomat ez a könyv.
Már beszéltem a mikulással, hajlandó ezt hozni a csizmámba. :)))) Bár most, hogy eszembe jutott, csábít, hogy a fent említett film alapját képező könyvet kérjem. Hmm-hmmm. Micsoda dilemma. :DDD Lehet, hogy szétnézek egy antikváriumba. :)))
Szólíts ahogy jólesik. Mindenre hallgatok. :DDD

Jucus said...

Szóval akkor kedves Luna (holdat jelent, ugye tudod?!)!
Elfelejtettem válaszolni: pont ma reggel kaptam meg egy kollégámtól a P.S. I Love You DVD-t, mivel a kölcsönzőben már másodszor voltam sikertelenül.