Sunday, February 5, 2017

Mindenféle

Sikerült összeszerkesztenem az ollóőrömet...háááát...nem véletlenül halogattam, tudtam én, hogy nem lesz ez olyan egyszerű mutatvány! :o) Nem is lett olyan, mint amilyennek elképzeltem:


Azért befogtam ám már! A 2. kötőset is megvettem. Olyan kis nem-gondolkodós projekt ez, jól esett ezekkel a kis könnyű fa kötőtűkkel kötögetni.


Mindkét négyzet elkészült, majd egyben is mutatom. Itt még munkában volt mindkettő.


Most olvastam, hogy heti megjelenésű lesz ez a kötős...igaza van Áginak, elég drága takaró lesz ez...illetve lenne, mert így biztos nem fog beleférni a költségvetésbe...pedig úgy izgat(-na), hogy milyen lesz vajon a következő minta és vajon meg tudom-e kötni...

Már nagyon kertészkedhetnékem van...vetettem leander magot. Bár nem sok sikerrel kecsegtetnek a tapasztalatok, de ha sikerülne véletlen, szép kis szimpla rózsaszínű lenne az eredmény:


A paradicsom magot is elvetettem és idén ilyen kis "izékbe" :o), amivel elvileg továbbültethetőek lesznek, így nem sérülnek:


Íííígen, az ott egy macska-farok :o) Elég nehéz volt olyan helyet találnom a lakásban, ami macskabiztos és még meleg meg napfényes is.

A lényeg: végre február!

10 comments:

Cat said...

Szép lett az ollóőr! :-)
Én is kertészkednék már! :-)

melcsilla said...

Jucus, a hibáit csak te látod, nekem teljesen tökéletesnek tűnik!!!!
Nagyon ötletes darab, biztosan napi szinten fogod használni.

Nagyon szeretem olvasgatni a kerti bejegyzéseidet, olyan csodálattal tölt el, ahogy egyre szépül a kertetek, újabb és újabb növényekkel próbálkoztok, örülök a sikereiteknek.

Ez a narancssárga fonal, de nagyon tetszik! (sajnos tényleg igen drága takaró lenne ebből az újságból)

CathlenKata said...

Nagyon szép lett az ollóőröd! Ügyes vagy!
Én most mivel tombol nálunk az influenza december óta, és jó lenne ha abbahagyná, nem sok mindent csinálok, de nekiálltam pamut fonalból takarót horgolni franciaágyra. Azt félig fekve is tudom csinálni. Mást most sajna nem.
Nézegettem ezt a kötős újságot én is, aztán rájöttem , nem is szeretek kötni :-D Tény hogy nem lesz olcsó a takaró, de különleges lesz az biztos! (Vagy esetleg csak egy párnányit csinálsz ? )

Cserny Cherry Ildikó said...

Jucus, szerintem nagyon szép lett az ollóőröd.

A kötés, hát igen, nem egy olcsó mulatság a minőségi alapanyagokból. Takarónál érdemes végig gondolni, hogy milyen is az összetétel, ár.

Én is várom már a jobb időt. Tennék, vennék kint, főként mivel ősszel elmaradt az elnyílt virágok levágása. Nem mondom, jól nézett ki deresen... :) de jó kis meló fog így még rám várni.

Tüzes Beáta said...

Ollóőr szép lett.
A kötés sorozat következő és többi számának a címlapján megnézed milyen mintát javasol és megcsinálod otthoni maradékokból. Vagy nem. Te tudod.
Jaj, a cica!
Készíts róla is képet mindig!

Vera said...

Nagyon jó lett az ollóőr...Van bizonyára kötőkönyved... onnan is lehet kockákat kötni...szóval ez mindenkép pénz igényes... mint az aranykötőtű annak idején... csak akkor nem volt divat, hogy fonalat és kötőtűt is kapjunk hozzá..Végén már olyan lapos volt... csak mindig reménykedett az ember, hátha a következő szám majd jobb lesz...szóval... Te tudod...

Dóra said...

Nekem is tetszik ez az ollóőr. A hibára csak a te szemed "áll rá"!

xJuDesign said...

Szuper lett az ollóőr, én elfogadnám❤
A kötős újság sokáig birizgált...aztán mire az újságosig jutottam, már csak a második szám volt kapható...gyorsan le is beszéltem magam😊 Mondjuk utoljára pár éve egy piros kutyasálat kötöttem a barátnőm francia bulldogjának, előtte meg kamaszkoromban próbálkoztam pulcsival (mellényig jutottam...)...szóval ez nek kimarad. De élvezettel követem, a Te takaród hogy alakul😀

MrsYarnart said...

csinos kis ollóőr. a lapot én is nézegettem. hány dekás gombócokat adnak hozzá és milyen összetételű a fonál? Bárcsak már kitavaszodna, én is úgy kertészkednék már :)

Unknown said...

Az ollóőr élőben még szebb! :)