Monday, February 2, 2015

Renato Parolin - Emozioni trió készen

Elkészültem az Emozioni triójával, a 3. szivecske:


És a három együtt:


Az Espressioni trió pedig fehér lenvászonra fog készülni, ezt már kitaláltam.

Az olvasós kihívásban az 50-ből az 5. könyvet fejeztem be, de még mindig csak azt hajtogatom: "Hát ezt nem hiszem el! Ilyen nincs!" Abszolút váratlan fordulattal fejeződik be a regény! És most a végéről kezdtem. Ez a könyv vetekszik Robin Cook-kal, szinte nem tudtam letenni.

46. egy könyvet, aminek írójának monogramja megegyezik az enyémmel.
Jodi Picoult – Törékeny



Jodi Picoult Törékeny című regénye a könyvben szereplők szemszögéből ír mintegy memoárként a főszereplő pici lánynak.
Willow világrajövetelét már nagyon várták a szülei, de sajnos üvegcsontú kislányként született. Kiderül, micsoda hatalmas feladat egy ilyen jellegű fogyatékkal élő kislánnyal az élet. Mivel az érintettek tudtak a kislány betegségéről már annak 18 hetes magzati korában, sok kérdés merül fel kezdve a születésével, át az életének nehézségein, egészen addig, mi mindenre lesz még egy teljes élethez szüksége Willownak. Van egy izgalmas mellékszála is a regénynek, ami persze a fő téma megértéséhez ad többletet.
Ne hagyjátok ki, megint csak azt tudom mondani! :o)

A vasárnapi fincsiség aranygaluska volt, életemben most csináltam először. Team munka volt, mert Lacó darálta a diót és Dia segített vajba-dióba forgatni a tésztát.
Bár a család a borsodóval nem barátkozott meg, csináltunk egy krémesebb pudingot helyette, így jöhet legközelebb is :o)


Ma sétáltunk egy jót Mihály völgyben. Míg a városban már nyoma sincs hónak, a "hegyekben" (Dunántúli Dombság) eléggé megmaradt. A mi celEB-ünk:


Dél felé a nap is próbálkozott kisütni meg a szomszédék Micije is bohócot csinálni belőlem...én meg boldogan hagytam :o)


További szép hetet, sok napsütéses órát és egyre kevesebb havat!

9 comments:

MrsYarnart said...

jaj, de gyönyörűek így együtt, meg külön-külön is. már nagyon várom, hogy milyen lesz készen :)robin cookot nagyon szeretem, ezt nem olvastam, de kedvet kaptam. a kutya meg a macska nagyon aranyosak, és egyáltalán nem csinált mici bolondot belőled. az aranygaluska szerintünk is finom, próbáljátok ki vaníliasodóval! szép helyen laktok, irigyellek. nekünk nagyon sokat kell utazni, hogy ilyet lássunk.

Palkó said...

GYÖNYÖRŰ!!!!!! Fantasztikusan gyors voltál! :)
Édes a macskás kép... és legalább láttalak :)))

Vera said...

Édes ez a kis cicus... A miénk nem hízeleg így....
A kutyus milyen kiváncsi...
A múlt héten készítettem aranygaluskát, de nem tettem fel, kicsit túl sütöttem, de az íze isteni...

A hímzésed meg egyszerűen meseszép...
Már a fonalakat is megkaptam, de kicsit még várok, hogy a most elkezdett "nagy" munkámból is lehessen látni már valamit...
Szép hetet és jó kézimunkázást!

Edit said...

Jucuskám! Nagyon szépek az RP-k így együtt. Mikor az elsőt megmutattad, elhatároztam, hogy ezt én is ki fogom hímezni! A minta már régen várakozott arra, hogy elővegyem, a hétvégén neki is álltam. Nagyon kevés van még kész belőle, mert most inkább olvasok, de szeretném én is minél hamarabb kihímezni őket. És ugyanígy tervben van az Espressioni trio is. :)

Jodi Picoulttól én is olvastam a Törékeny c. könyvet, érdekes volt nagyon. Ma is levettem egy Picoult könyvet a könyvtárban a polcról, de inkább visszatettem, mert nem voltam biztos abban, hogy időben el tudom olvasni, merthogy másik kettő jóóó vastag könyvet hoztam ki.

Az aranygaluskát pedig imádom! Egyszer a lányom készített, az nagyon finom volt, lehet, hogy én is megpróbálkozom vele.

Tüzes Beáta said...

Hű, de nagyon szép a három szív így együtt!!!
A kutyus aranyos, de a szomszéd cicája igen barátságos. Cicákra nem jellemző, hogy idegenhez is odamennek, hacsak soha nem bántotta még ember. Örült, hogy társaságot talált.

Anette kincsei said...

Nagyon szepek lettek a szivecskek! Ezek szerint ilyen gyorsan keszulo munka? Meg a vegen megkivanom toletek es a Mirabilia pihentetojekent en is varrok egyet. ;-)

Erika said...

Gyönyörűek lettek a szívecskéid, mesés színű mindegyik! Én is szeretem Jodi Picoult könyveit(és persze az aranygaluskátis :))

Andulka said...

Gyönyörű szépek lettek a szívecskék, gyorsan elkészültél vele! A többi kép is szuper! :-)

MrsYarnart said...

visszajöttem kicsit gyönyörködni :)
kíváncsian várom, milyen keretet választasz!