Sunday, June 15, 2014

Június 2. hete

2014.6.9 hétfő #86 Pünkösd hétfő
Sükösd mellett, a Viktória tavaknál voltunk horgászni. Tényleg a béke és a nyugalom szigete a hely! Helyes kis fa asztalok, padok, igazi ápolt "angol fű" és egy horgászparadicsom kellékei: fűzfák, nyárfák meg egy hattyú a tó közepén :o) Kapás most nem nagyon volt, de azért nagyon jót lustiztunk!

2014.6.10 kedd #87
Ezt a hőséget csak így lehet elviselni:

2014.6.11 szerda #88
- kimentünk a temetőbe és jól eláztunk, de minden rosszban van - ugye - valami jó: eső után sokkal intenzívebben érezni a hársak illatát!
- nem hittem a szememnek, mikor ma kimentünk a kertbe, kinyílt a rózsaszín liliomom, de csokorban! Csodaszép! Biztos ez a sok napsütés!

Anyu szórt vegyes virágmagot, ez a kis lilás kék ebből származik:

2014.6.12 csütörtök #89
- egy igazi "shoppingolás" Diával
- egy szuper idézet, ami naaaagyon tetszik Mórától:
"A jó könyveket el kellene tiltani, hogy olvassák is őket."
:o) De hatalmas igazság van benne! :o)

2014.6.13 péntek #90
- eljutottam fodrászhoz a szombati ballagás kapcsán
- Kiolvastam Schäffer Erzsébet A szőlővirág illata című könyvét. Ismeritek az út közben készült leírásait? Én imádom! Ez a könyv különösen tetszett, mivel könyvtári, biztos, hogy meg fogom venni! A kedvenc írásom belőle a címadó elbeszélés. Eszembe sem jutott még megszagolni a szőlővirág illatát...hát most megtettem a szomszéd bácsi szőlőjében. Tényleg isteni, tiszta, finom kis illata van!
- ma ún. tízmilliószoros teremtő nap volt - a tibeti hagyományok szerint ezek a napok (4 van ilyen idén)a legalkalmasabbak arra, hogy tegyünk meg mindent, amit szeretnénk és az 10 milliószoros erővel fog hatni. Proóbáltam lefényképezni, milyen szép volt a Hold, közelebb sajnos nem tudtam menni:o)

2014.6.14 szombat #91
Elballagott ma Unokaöcsém, Levi az általánosból. Büszkék voltunk rá, mert szépen végzett, sok dicsérettel és oklevéllel és szerencsére már fel is vették abba a gimnáziumba, ahová szíve szerint járni szeretett volna. Az ünnepeltről az engedélye nélkül nem teszek fel egyelőre képet, de megmutatom, milyen csokrot kapott tőlünk. Picit mindkettő homályos, de talán a lényeg látszik: a hófehér liliom:


2014.6.15 vasárnap #92
- mivel sok kóstolót kaptunk a ballagási fincsikből, nem kellett főznöm! :o)
- korán reggel mentünk a kertbe, a hajnali fények valahogy különlegesebbek. Bocsi, de muszáj pár képet mutassak:



A mályvarózsáimmal nem tudok betelni:

- el tudtam kezdeni a Jane Austen SAL-t, egész az elején tartok:

Kellemes és nem túl meleg jövő hetet Nektek!

2 comments:

Barbaral said...

Ezen a héten a liliomod viszi nálam a pálmát a fotóidat illetően, bár picit sárgulok a horgászat miatt is:).

A Móra-idézettel pedig mélységesen egyet értek! Pont ma volt a fiamnak egy megjegyzése, miután "kihallgatta", hogy apával arról beszéltünk, mennyire elveszi az amúgy sem nagy olvasó kedvét a mai fiatalságnak a kötelező olvasmányok kötelezősége /na ezt jól megaszondtam:/ szóval azt mondja nekem Bendegúzom, hogy akkor ő a nyáron elolvassa a Pál utcai fiúkat, mert jövőre, mikor kötelező lesz biztosan nem lesz kedve hozzá... No comment:)

Palkó said...

Gyönyörűek a virágaid! A liliomok engem is sárgítanak kissé :))))
A horgásztónál csodálatos lehetett, ugyan horgászni nem szoktam, de a fotód hangulata lenyűgözött!
A nyuszis fotódtól kiájultam... annyira, de annyira... :)))
A mályvarózsák gyönyörűek, eszembe juttatták megint azt a hímzést, ami pont így néz ki, már egy csomó helyen láttam, nagyon szeretném kihímezni, de még nem találtam rá...
Legyen újabb csodaszép heted!!!