Sunday, May 25, 2014

Nyári május

2014.5.19 hétfő #65
Végre kisütött a nap!

2014.5.20 kedd #66
- egy áfonya-fagyizós ballagási tabló-nézegetős napsütéses óra
- találtam itt egy szuper blogot, nagyon édes dolgok vannak elkészítéssel együtt, pl. ez a tündéri levendulás baglyocska:
- Tudtátok, hogy ma van a Testvérek Napja? Én nem :o) Jövőre már jegyzem!

2014.5.21 szerda #67
- Anyu is nagy orchidea-fan, ma ilyen érdekes-gyönyörű példányt láthattam nála:

2014.5.22 csütörtök #68
- Jól kezdődött a napom, nem kellett buszozzam, Lacó kertbe menet elvitt a munkába - máris jobban kezdődik a nap!
- Könyvtárban is voltam megint, David Michie könyvének azonnal neki kellett lássak, ahogy a borítót megláttam...ennyit számít egy könyv külcsínje (is):
Ennél szórakoztatóbban még sosem olvastam a buddhizmusról! :o) A Dalai Lama cicájának, egy himalájai macseknak a szemszögéből/"karmaiból" olvashatunk a buddha tanokról. Örök érvényű igazságok, legyen az ember bármilyen felekezet hívője vagy akár ateista. Ki fogok másolni néhány okosságot egy füzetbe! A kis kém - ugye - mindenhová bejut a Jokhang Palotában és így tudósít Őszentsége mindennapjairól. Végig magam előtt láttam a Dalai Lama mosolygós, narancssárga ruhás képét, ajánlom mindenkinek elolvasásra, én meg tuti meg fogom venni magamnak és még szerintem Anyu is kap egy példányt belőle Karácsonyra (fel kéne írnom ezeket az ötleteket is valahová, így nem lennék ünnep előtt bajban)!








2014.5.23 péntek #69
Egy kis Lachgummi az egyik kolléganő külföldi útjáról. Aranyosak, hogy mindig hoznak egy kis juti-falit az itthon maradóknak!:o)

2014.5.24 szombat #70
Hétvégi kerti eufória :o)
Elpalántáztam az itthon vetett paradicsomot, paprikát, vetettem dísztököt, Anyu pedig még egy kis céklát.
Egy sor mákom van, de az gyönyörű, nem győztem fényképezni :o) Megcibálta-, megdöntögette a múlt heti viharos szél, úgyhogy Lacó picit megtámogatta.

A zöldségeim szépen növekednek, szedtünk egy jó vödör spenótot, Anyu bevállalta, hogy elteszi jégre, amit frissen nem főzünk most meg.

De az igazi sztár most az eper! Az érett igazán, ami szépen leválik a gallérkájáról. A legjobb a tőről mindjárt a szájunkba pakolni! :o)

2014.5.25 vasárnap #71
Kora reggel még szebb a kert, mint bármikor. Sokkal intenzívebben illatoznak a fűszernövények, száll a török szegfű édes illata. "Lombosodik" a muskátli és van egy érdekes díszhagyma is az egyik képen meg a szép kék szarkaláb. A klemátisz is kezd virágozni és a liliomok bimbói egyre dundibbak...érdekes, hogy az egyik milyen szőrös :o)

És munka után mindig jár egy pacsi Carlitól, az én kecses-nőcis-lábú-raptor-körmű szépségemtől:

Kellemes jövő hetet Nektek!

3 comments:

Palkó said...

Úgy látom, ez a heted is jól sikerült! Köszönöm a sok lélekmelegítő, gyönyörű fotót, a könyvajánlót, és a tudásbővítést - én sem tudtam, hogy van Testvérek Napja is :)
Legyen nagyon szép a jövő heted is!!! :)

Barbaral said...

Milyen jó dolgokat hoztál:). Fogalmam sem volt, hogy van Testvérek Napja...
Olyan jó, hogy a kerted is megmutatod, nagyon szeretek molyolni én is a mienkben.

erdoseva55 said...

Ó, azért én is eljutok ám időnként hozzád! Köszönöm, hogy ennyi mindent megtudhatok Rólad! <3
Én tudtam, hogy van Testvérek napja, csak azt nem, hogy mikor. Elfelejtettem. Jó, hogy eszembe juttattad! Nagyon szeretem a testvéremet!
Szép hetet kívánok Neked! :)