Sunday, May 11, 2014

Május első hete

Már megfordult a fejemben: ugye nem hencegésnek vagy dicsekvésnek veszitek ezeket a bejegyzéseket!? Igazából nekem ez egy komoly munka :o), ha hiszitek-ha nem. Mindenkinek tudnia kell, hogy az élet nem egy habos torta...biztos mindenkinek megvan a maga baja, de ha az ember már legalább keresi a szépet és a jót, azt, aminek örülni lehet, már az önmagában egy pozitív lépés, nem?! Ezért köszönöm kedves megjegyzéseiteket itt mégegyszer!

2014.5.5 hétfő #51
Egy illatos szegfű csokor a Kedvestől, aminek az illata szintén a gyerekkoromat idézi fel, amikor még volt egy kicsi szőlős tanyánk. Ott volt nagyon sok ilyen apró, rózsaszín tollas szegfű. Érdekes, mennyire megszépíti az idő az emlékeket, mert mikor gyerekként sarabolni meg venyigét kellett szedni, az nem volt olyan kellemetes. Viszont annyi gyíkot láttam, amennyit azóta sem, ezért óvom az egyetlen kerti gyík famíliát, nehogy Carlos szájában végezzék. Ahogy ezt a bejegyzést írom, ideállítottam a pici vázát az orrom elé :o), hogy szimatolhassak...tudom, mint egy gyerek! :o)Az is érdekes, hogy nálam az illatok mennyire sokat számítanak...mennyire fel tudnak idézni egy-egy emléket. Vagy öregszem? :o) Hát azt sem bánom.

2014.5.6 kedd #52
- Ma este lesz az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntője!!! Nagyon szurkolok Kállay-Saunders Andrásnak, hogy tovább jusson! Iszonyat tetszik a szám zenéje is, a mondanivalója is, a videoja is és bírom ezt a szerény kis fickót is.


- Mamuszkánk 2 éves lett! Imádjuk, Isten éltesse sokáig!

2014.5.7 szerda #53
Minden rosszban van valami jó: igaz, hogy nem kaptam a megkezdett Betsey-kendőmhöz fonal utánpótlást, de vehettem új fonalat:
Kékben gondolkodtam először, aztán megtetszett ez az őszi színösszeállítással. Újrakezdés! :o)

2014.5.8 csütörtök #54
- Elkészült Unokaöcsi ballagására szánt szalag hímzés része:
Már találtam rá egy nagyon szép idézetet is, még azt kell ráhímezzem, elszegjem, keményítsem, vasaljam és kész. Majd valami fiús virág kéne hozzá, kék íriszre gondoltam...

- És sikerült Lacinak lencsevégre kapnia az említett lakónkat a kertből:

2014.5.9 péntek #55
- Szabin vagyok! :o))))Akkor kelhettem, amikor jólesett, nyugodtan ihattam meg a kávém madárcsicsergés mellett és megcirógathattam Mamusz buksiját - ha így kezdődik a nap, az nagyon jó!
- Elkezdhettem "újrakötni" a Betsey kendőt, majd mutatom, ha a kagylók is sikerülni fognak.

2014.5.10 szombat #56
- És ma is szabin vagyok! :o)))))
- Ötödik lett az Eurovíziós Dalfesztiválon Kállay-Saunders András! Szuper helyezés! Fantasztikus volt a show és örülök, hogy a 2. kedvencem, a norvég énekes is az élmezőnyben végzett. Nekem az első helyezett teljesítménye is nagyon tetszett; szóljon Conchita Wurst mellett az ELFOGADÁS (is)!

2014.5.11 vasárnap #57
- Voltunk a vásárban! Nagyon szeretem a vásárt!Itt aztán minden van, órákat el tudnék nézelődni - szegény Lacim! :o)
Két fajta zöldpaprika palántát vettünk: Fehér Özönt, ezt már hallottam, hogy jó és egy másik fehér vastag húsút. Sikerült még az eső előtt el is palántázni. Az én palántáim még kapnak egy hetet és mehetnek ők is a kertbe.

- Lacival elfelezhettük ma az első szem eprünket :o) A saját kertben saját kezünk által termesztett epernél nincs zamatosabb, finomabb!

Kinyílt a díszhagymám is:

A bodzával pedig terveim vannak! :o)

Szép jövő hetet Nektek!

7 comments:

Palkó said...

Nem, nem érzem dicsekvésnek! Bátorításnak érzem, és felvidításnak, főleg amikor egy nehéz hét után vagyok. Komolyan várom ezeket a bejegyzéseket! Örülök a szép fotóknak, és a vidám hangvételnek!
Én köszönöm! :)

Jucus said...

Köszönöm, Palkó! :)

Jucus said...
This comment has been removed by the author.
Jucus said...
This comment has been removed by the author.
Edit said...

Én is örülök a heti bejegyzéseidnek. Így összeszedve látszik, hogy ha az élet nem is habos torta, azért vannak jócskán szép pillanatai.
Mosolyogj sokat!!! :)

Legyen szép heted!

Jucus said...

Köszönöm, Edit, Neked is!

Eszter/SubRosa said...

Milyen kedves a blogod, nagyon jólesett olvasgatni, fényképeket nézegetni! Kellemes hetet kívánok!