Thursday, October 24, 2013

Fonaltartó kerámiám

Azért vannak a Facebook-nak jó oldalai is: valakinek eszébe jutott, milyen jó lenne hozzájutni olyan fonaltartó kerámiához, amit valahol látott. Egy másik valakinek meg eszébe jutott, hogy ki tudná kivitelezni és vállalta az egész ügylet lebonyolítását. A harmadik valaki pedig gyönyörűséges csöbörkéket gyárt - most már tucatszámra :)

Ma megérkezett hozzám is az én szivecskés piros fonal-kaspóm...vagy milyen névvel illessem is...:)


Nagyon praktikus: nem kell a szoba végéből összeszedni a fonal gombolyagot, nem szed össze ezt-azt a fonal a szőnyegről, szép is, egyszóval imádom!

Az első projektje egy poncsó-féleség lesz, amibe beleszerettem...viszont még mindig fejlesztés alatt áll. Sokat gondolkodtam, milyen fonallal kezdjem el, végül is a pénztárcám döntött: RED HEART - Lisa fonalat választottam, 390-ért 5 dkg-ját. 100 % akril.

Ez lenne a terv:


Az én variációmban pedig ilyenek lennének a színek sima kötéssel...:


...vagy lusta kötéssel, ahogy a mintán látom:


Nem tudok dönteni, hogy melyik kötésfajtához illesszem a nagyi négyzeteket! A sima kötés egyenletesebb, de a lusta sem rossz...sőt, már az is eszembe jutott, hogy horgolni fogom kötés helyett csupa egy ráhajtásos pálcával. És...és az a fűzöld nem túl élénk?...Az a piros pedig bordó ám!:)

Hm? Mit szóltok? Most úgy örülnék a véleményeknek, megkönnyítenétek a döntést!
Köszi, ha segítetek!:)

5 comments:

Macus said...

Meg nem mondom, melyik facebookos csoportban, de valaki horgolja ezt a poncsót. Mutatta az egyszínű részt a napokban. Jó lesz úgy is.

MrsYarnart said...

nekem nagyon tetszik a sima kötésű, pedig a lusta is nagy kedvencem. nehéz lenne választanom... jó lenne nekem is egy hasonló fonaltartó :)

Jutka said...

Már nem tudom követni a Facebookos csoportokat:( így jól le is maradtam erről a szépséges fonal-kaspóról. Azért örülök a tiednek:) jól meg is csodáltam.
Nekem most a lusta kötés nagy kedvenc, mert két oldalról is lehet viselni, persze a horgolt virágok egyoldalasak. Csináld meg minél hamarabb mert gyönyörű bármelyik verziót választod!

Rozy said...

Igaz én már nagyon régen nem kötöttem, de beleszólok :-)
Nekem a lustakötéssel érdekesebbnek tűnik. Nagyon tetszetős poncsó, mintaleírásod van hozzá, vagy csak szemre kötöd?
Egyáltalán nem élénk a fűzöld, szép lesz :-))))

Jucus said...

Köszönöm a kedves válaszaitokat! Ha szeretnétek fonaltartót rendelni, akkor ezen a linken megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/629185000437141/
Vagy ha zárt a csoport, merem ajánlani Melicher Cecíliát FB-n, hamarosan indulni fog egy újabb rendelős kör!
Rozy, sajnos mintám nincs, csak szemre próbálkozom.