Saturday, September 28, 2013

Merciere Vintage SAL_WIP IV.

A szabadság csodákra képes, ugye igaz?!:)
Végre tudtam venni a fáradságot, hogy eltisztázzam az anyagom, mivel eddig mindennél fontosabb volt, hogy csak gyorsan-gyorsan böködhessem az x-ecskéket és tudtam egy picit haladni a hímzményemmel is.
Nálam ez a 4. lépés:


Ahogy hímezgettem a varrógépet, eszembe jutott Mamám Singere. Nekünk azt hiszem egy jó régi "modele"-ünk lehetett, mert nem volt süllyeszthető maga a gép rész és nem volt fedele sem volt, mindig egy hímzett terítő takarta. Fiókja is csak egy volt, baloldalt - amiben a kincsek voltak. Így nézett ki kb., a képet a neten találtam:


Ahogy emlékszem, Apu mindig ékszíjat hajkurászott a boltokban, mert mindig az szakadt el és sehol sem volt beszerezhető. Még ujjaimban a fáradt, érdes gumi érintése. Pici műanyag üvegben tároltuk a gépolajat. Gyerekkoromban imádtam a lábbal hajtókáját macerálni (persze mindig elkergettek onnan) és felnőtt koromban utáltam az ékszíj védő rácsát portalanítani:o) Sajnos költözéskor meg kellett válnunk tőle...fáj a szívem érte...most egy rusztikus szoba éke lehetne...de hiába, ha kevés a hely.

És a "varrószobám" eddig:


8 comments:

Jutka said...

Szépen alakul a "varrószobád" érdekes kedves minta, milyen szépen hímzel!
Nagy divat mostanában a régi varrógép, különösen a tartó része, láttam már üveglappal és a saját fatetővel. Talán azért népszerű mert azok a fém cirádák nagyon szépek és utánozhatatlanok ebben a leegyszerűsödött rohanó világunkban.

Andulka said...

Klassz lesz a varrószobád!

erdoseva55 said...

Én is mindig nagyon sajnálom a régi dolgokat, sajnálom, hogy nagyon kevés maradt meg belőlük. Imádtam anyukám régi varrógépét, szerettem a gombokat, egyéb kincseket kutatgatni benne. A miénk sincs meg, kár érte.
nagyon klassz a hímzésed! Tetszik még mindig nagyon ez a minta, hamarosan én is nekilátok! :)

Monika said...

Nekünk a családban nem volt régi varrógép, de sokáig vágytam rá. Aztán lett.:)
Annyira szép a hímzésed!

unikat said...

Én is hasonló varrrógépet örökeltem a mamimtól. Bár én használni még nem tudom.

A hímzésed csodaszép! Várom a következő fotót róla!

Unknown said...

two embroiders fantastic !
ciao Pat

MrsYarnart said...

nagyon vágyom egy ilyyen varrógépállványra. a varrószobácskád szépen alakul :)

Tatkis said...

Lovely stitched motives with sewing theme!

Hugs,
Tatyana