Saturday, September 21, 2013

Képek a Szüretiről

Nem bírtam volna ki, ha esik és nem tudunk kimenni!:o)
Egész évben ez az egyetlen városi megmozdulás, amire eljutok.

A kedvenc standom...ahonnan egy lógó tökfejecske velünk jött:


Már tavaly kitaláltuk, hogy ha találunk egyedi ötleteket, akkor megveszünk ezt-azt a családtagoknak karácsonyra.
Az egyik legédesebb ötletnek találtam ezt a díszdobozos teáskanalat, rajta egy állatfigurás lógókával, meg is vettük Anyósomnak, ráadásul névre szóló feliratot rótt rá az eladó:


Ami még nagyon tetszett és nekem újdonság volt, a köv. kollázs bal és jobb felső képe, ahol apró, 2x égetett kerámia virágokat árultak. Szerintem jópofa ötlet egy leveles virágba beleszúrni vagy a kis fém rúdra fellógatható harangvirág a kertbe...ezek mindig virágoznak!


Bírtam ezt a vicces figurát, aki madárhangokat utánzott (most épp telefonál)és ebben a kalitkában ücsörgött :o)


A levendula és az őszi virágok sem maradhattak el:


Hiányoltam viszont a fonalat áruló standokat, mikor annyi sok szuper kézi fonalfestő van meg a kézimunkás dolgokat. Egy helyen azért találtam egy kis csipkét. Úgy látom, rájöttek, milyen divatos a szétnyitható varródoboz:


A pirográfos és egyéb fa cuccokért meg egyszerűen odavagyok! Egyébként ilyenkor annyira adnak a város szüreti dekorációjára is!


A fincsi szappanok, házi készítésű szörpök, gyógyítós lekvárok, mindenféle méz és az ínycsiklandó falatok sem maradhattak el. Nekünk egy kürtös kalácsra, egy fagyira és kemencés lángosra futotta:


És...és...és...az a sok ékszer:üveg, tűzzománc, gyöngy...ásvány...ilyen-olyan kerámia...bőrműves...kosárfonó...borudvar (ez mondjuk abszolút nem izgat, pedig a szekszárdi borkultúra most fellendülőben van)...mézeskalács, handmade csokik,stb.

Bocs, ha hosszú voltam, de sok volt az élmény egy napra...pedig csak 3 órát töltöttünk kint.

1 comment:

Palkó said...

Köszi a beszámolót! Élvezet volt nézegetni a képeket! Egyáltalán nem voltál hosszú... :)