Saturday, July 13, 2013

Julie Orringer_Láthatatlan híd

Nagyon jó könyvet ajánlok Nektek! Én az éjjel fejeztem be és nagyon tetszett! Történelmi kötelező (inkább ajánlott, az vonzóbb) olvasmánnyá tenném! Ismételtem a történelmet, döbbenet az egész!

A FB-on ajánlották a Könyvbarátok oldalán. Igazából nem is számítottam rá, de megtaláltam a könyvtárban!

Imádom már a könyv borítójának az érintését is: nem az a csúszós-fényes, hanem olyan selymes...igggenn, ez már könyv-mánia:o)


"Az írónő magyar nagyszüleinek történetéből kiinduló, nagyívű családregényében arról mesél, hogyan állja ki a próbát egy nagy szerelem a történelem borzalmai ellenére és hogyan építi újra életét egy család, amelyet porba sújt a történelem. Az epikus regény helyszínei között ott van Kárpátalja, Konyár, Budapest, Szentendre és Párizs."

És mert teljesen igaz: "Julie Orringer regénye magával ragad és felkavar, kétségbe ejt és megvigasztal, elveszi és visszaadja az életbe és az emberségbe vetett hitünket. Arról mesél, amiről csak a fontos könyvek tudnak: hogy minden ember egyedi és megismételhetetlen - és szükségünk van valakire a boldogsághoz és a boldoguláshoz."

Kíváncsi voltam, ki ez a Julie Orringer, honnan ismeri ilyen jól a magyar holokausztot? Itt olvashattok vele egy nagyon jó interjút.

Valahogy egész évben a holokauszttal kapcsolatos könyvek kerültek a kezembe: először Dia érettségije kapcsán olvastam el Kertész Imre Sorstalanságát, aztán Sásdi Sándor A hídon kezdődött című könyve került a kezembe és most véletlen ez!


Kellemes nyári olvasgatást!

4 comments:

aniko66 said...

Csatlakozom, jó kis nyári olvasmány!

MrsYarnart said...

köszi az ajánlót! kedvet kaptam hozzá :) majd körülnézek én is a könyvtárban.

Edit said...

Véletlenek nincsenek, tudtad?
Én is szeretem az olyan regényeket, amelyek valós eseményeken alapulnak, illetve önéletrajzi ihletésűek. Sokkal hihetőbbek a történetek, még ha nem is minden igaz az első szótól az utolsóig.
Meg is nézem a könyvtárban - bár jelenleg zárva van.

Judit said...

Sajnos a könyvtárunk éppen bezárt, de felírtam a listámra, nagyon nagy kedvet csináltál hozzá. Köszönöm :)