Sunday, August 8, 2010

Balatonfüredi nyaralásunk

Hadd meséljek picit a füredi nyaralásunkról! Ez most nem pihenős, inkább kirándulós nyaralás volt. Egy napot azért tudtunk lubickolni is, de az idő most nem a fürdésnek kedvezett.

Mivel felújították a Jókai és Vaszary villát, ezeket mindenképp meg szerettem volna nézni. Keresztszemes szemmel a legérdekesebb Laborfalvy Róza varrószekrénykéje volt:

Találtunk a városban egy (talán?) lakatlan villát, Diával több éve szerelmesei vagyunk. Ha nyerünk a LOTTO-n...:o) Rózsi lak a neve, jólesik elábrándozni, kik lakhattak benne és hogyan élhettek.

Persze megtaláltam Füred két apró kis antikvitását is, imádnivaló csetreszekkel:

Voltunk Veszprémben is, most az állatkertet néztük meg. Nagyon szépen felújították és igazán élhető környezetet alakítottak ki az állatoknak.
Tihanyba pedig minden évben visszajárunk, odavagyok a hangulatáért. A fényképezőgépemmel már majdnem úgy kergettek ki a kedvenc boltomból:o), de hoztam Nektek nézegetni valót!:o)

Telis-tele hímzésekkel Tihany, főleg szalaghímzéses terítőket csodáltam. Ha szeretnétek Ti is megnézni, itt találhattok még kézimunkázós szemnek érdekes fotókat. Semmit nem bíztam a véletlenre!:o))

6 comments:

Laucica said...

Az az olló szép darab ám:)

Anzso said...

Ó ha tudtam volna hogy ott nyaraltok Ti is szívesen találkoztam volna Veled! :-( Mi is most jöttünk haza és a héten többször is voltunk Füreden! :-)

Zsófi said...

Örülök,hogy jártál nálam és köszönöm a kedves szavaid! Gyere máskoris:)

Anette kincsei said...

Szia Jucus!
Nekem is tetszik a villa, nap, mint nap elmegyek mellette (itt szállunk le a buszról oviba menet), de azért elférnénk benne többen is, igaz?:-))
Melyik boltban készültek a kézimunkadobozos képeid? A Horváth-házban, a Szívkórház melletti? Nem tudom hol van a másik:-O

amilgade said...

:-) Én is most voltam Füreden a Jókai villában, és Tihanyban a boltban! :D Majdnem összefutottunk!

Viki said...

Ez a füredi üzletecske hol van?
Na már kettő jó dologról maradtam le!;-)