Monday, November 23, 2009

Ez+az:o)

Hogy teljesen el ne felejtsetek:o), hoztam egy apróságot megmutatni:



Polly ajánlásával találtam el Aliolkához, ahol találtam ezt az aranyos kis mintát. Szó szerint "kis" minta, de úgy megtetszett! Több színben készült a minta, amit itt megtaláltok, én ezt a variációt választottam. Anyunak szerettem volna valami jegyzettömböt készíteni belőle, de sehol nem kaptam ehhez alkalmas, "borítható" kemény fedelű noteszt. Most aztán itt állok, 2009 sem tart már sokáig és nem tudom, mihez kezdjek az ajándék-kezdeményemmel. Ha esetleg van ötletetek...?!





Megnéztem végre tegnap este az Üvöltő szelek egyik film változatát, az 1998-ast! Nagyon tetszett! Én pont azt élveztem ebben a régebbi filmfeldolgozásban, hogy a főszerepeket csupa általam ismeretlen színész játszotta és nem az a sok már unos-untalan látott arc!
Heathcliffet Robert Cavanah-, Cathyt pedig Orla Brady játszotta; aztán mikor az élet megismétli magát a történetben, akkor a fiatal Cathrynt Sarah Smart és Haretont pedig Matthew MacFadyen alakítja.
Szerintem tökéletesen adta vissza a film a könyv hangulatát, a történet is hű volt a regényhez. Egyedül azt kifogásoltam, hogy a könyvben olvasott Zúgóbércet és Fácánosmajort Szelesdombra és Rigómajorra keresztelték át. Nekem az előbbiek találóbbak voltak, de gondolom részletkérdés. A helyszíneket is kb. úgy képzeltem el, mint a filmben voltak, úgyhogy ajánlom Nektek is!

Csak most láttam, hogy vannak újabb film feldolgozásai is a történetnek, azokat is meg szeretném majd nézni.

10 comments:

Silerika said...

Lehet, hogy szentségtörést követek el, de mi lenne, ha átvarrnád az évszámot 2010-re.(Már mindjárt itt van):o))

Cserny Cherry Ildikó said...

Hehe, nekem is ez jutott eszembe. Nagyszerű ajándék lenne, 2010 évjárattal és hosszabban tudná anyukád kiélvezni. Nagyon bájos kis minta. És szerintem bármilyen kemény fedelű füzetkét beboríthatnál vele, de szerintem az Üllői úti kreativban láttam naturszínűt is.

film: a képen szereplő szinésznőt már láttam egy szintén romantikus kosztümös filmben. A paradoxon az, hogy tetszett, jó film volt, de egyszerűen nem ugrik be, hogy melyik. :(

könyv: általános iskolás éveim vége felé olvastam a Bronte testvérek könyveit, ugyibár az már elég régen volt. Hmmm, asszem felkeltetted az érdeklődésemet, újra elolvasom őket. :)

Cserny Cherry Ildikó said...

Egy kis csalással de beugrott, "A koboldok varázslatos legendája" c. filmben láttam Orla Bradyt. :)))

Timici said...

szerintem is az évszámot kéne átírni és szuper lenne naplóra, naptárra, receptfüzetre, bármire:o)

Edit said...

Nagyon aranyos a kis kép, és tényleg, talán az évszámot gyorsan át lehet "írni", s akkor van is még időd gondolkodni, meg Anyukád tudja használni egész évben.

A filmet nem láttam, de a könyvet, valamikor réges-régen én is olvastam :)

Anonymous said...

Nagyon aranyos lett a hímzésed és bocs, de én is azt javasolnám,hogy az évszámot varrd át ...
Szép kis ajándék lesz belőle!

Zsófi said...

Nagyon helyes ez a hímzés, valóban megérne egy teljes év használatot!:)

Carol said...

What cute little birds, Jucus :)

Jucus said...

Köszi, Lányok! Meglehet, hogy tényleg "átírom" a dátumot és nyerek egy kis időt, hogy találjak megfelelő notesz-alapot!:o)
Cherry, ezt a koboldos filmet megpróbálom megszerezni, érdekes lehet!

amilgade said...

Olyan aranyos mintákat találsz!!! Nagyon tetszik!!!!