Saturday, November 22, 2008

Daniel Keyes - Virágot Algernonnak

Amíg nem tudok a hímzéseimről beszámolni - mert ugye a meglepik készülnek -, addig bemutatom egy újabb olvasás élményem, mert ez tényleg az volt! A hímzésre visszatérve...készült ám pár munka, csak titok még...de milyen jó lesz majd Karácsony táján a sok új szépséget nézegetni, amik most titokban készülgetnek, igaz?!:o)



Szóval a könyv! Eredetileg Az ötödik Sallyért mentem a könyvtárba, de az nem volt bent, így kihoztam Daniel Keyes - nek ezt a művét. A Nagy Könyvben hallottam már róla, de még nem akadt a kezembe, kár! Letehetetlen! Annyira szuper egy olvasmány, hogy csak na! Arra álmomban sem gondoltam volna, hogy Algernon egy kisegér! :o)






Ez áll a könyvön:

"Daniel Keyes amerikai író azonos című novellája, megjelenésekor egyből óriási sikert aratott, televíziódráma, majd filmszcenárium lett belőle, s csak ezután teljesedett regénnyé. A sci-fit (egy gyengeelméjű "zsenivé operálása") mélységesen hiteles lélektani rajzzal (egy rokonszenves személyiség fejlődése) ügyesen egyesítő mű a tehetséges író - pszichológus vallomása az ember élni akarásáról, erkölcsi tartásáról, törhetetlen optimizmusáról."

Őszintén mondom, szívszorító egy történet! Furcsán, tele helyesírási hibával kezdődik a könyv - persze okkal. Izgalommal követi az ember, hogy vajon sikerül - e "megokosítani" Charliet, aztán reménykedve olvassa az ember tovább, hogy talán még sem esik vissza az állapota. Annyira egy jól megszerkesztett egy darab, nem is tudom, hogy nem akadtam rá előbb!

Ez a jó az irodalomban...végtelen! Egyszóval ajánlom mindenkinek!

3 comments:

Dora said...

Hu, olvastam én is, de baromi régen! Azt tudom, hogy nekem is nagyon tetszett!

Mariska said...

szia!
a hardangeren keresztül idetévedtem Hozzád és tetszik a blogod!
Ez a könyv az egyik kedvencem kb 30 éve! készült belőle film, Charli (hajólírtam) címmel, bár jó film de meg se közelíti a könyvet!
Lehetek ezután rendszeres olvasód?
mariska

Jucus said...

Persze, hogy lehetsz rendszeres olvasóm, örömmel látlak bármikor!