Wednesday, October 15, 2008

Be vagyok sózva

Ma bent jártam a városközpontban és vesztemre körül is néztem.


Ott kezdődött, hogy beszereztem néhány hiányzó színt a Venus palettámra. Bárhogy kínlódtam, a kézimunkaboltban másra nem tudtam kiadni most pénzt,így körülnéztem a kedvenc újságosomnál, ha már - ugye - arra járok ... nincs messze a két "bűnözőhely" egymástól. Megvettem az új Annát. Most inkább a "kötészetben" erős, nem annyira az x-es mintákban. (Ígérem, ahogy scannerhez jutok, megosztom az újsit veletek!)

Ééééés...végre - végre kaptam olyan kötőfonalat, ami kb. megfelel az elképzelésemnek - ill. Dia elképzelésének. Az alsó képen látható pulcsit nézte ki apró lányom (14 éves) még a tavaly decemberi Fürge Ujjakból (a fotó nem lett valami jó, majd bescannelem és lecserélem, de gondolom a lényeg látható így is. Eleinte mereven ragaszkodtam azokhoz a fonalakhoz, amiket az újság írt: lila Amore és a hozzá való Schachenmayr Brazilia Color fonalakhoz. Amoret egyáltalán nem találtam, még könnyebb volt azt a kacifántos Braziliát megtalálni a neten...viszont az ára...ááááá! Végül a kézimunkaboltos nőci felajánlotta, hogy hoz nekem a színpalettáról ilyesmi lilát...és olyan lett, mint amilyet elképzeltem, Big Value márkában. Ajánlott egy olcsóbb, színben a lilához illő Las Vegas Color nevezetűt is a "szőrös" fonalnak, azt majd jövő héten kapom meg. Beruháztam egy 3 - as kötőtűre is, mert csak 2 - esem van itthon. A fonal 4 - est ír, de én szeretem szorosabbra kötni a cuccokat, úgyis nyúlik még valamennyit. Amint időm lesz, kötök egy 10x10 - es méretpróbát, és .... valamelyik Karácsonyra majd el fog készülni a pulli Az ideire gondoltam, de...de...



















Jucus, neked megvolt a Karácsony, nincs több költekezés! (a szerk. megjegyzése önmagának!)

4 comments:

Kicsiny Györgyi said...

De jól néz ki ez a pulcsi!!! nem csodálom, hogy megtetszett a lányodnak, én is elfogadnám :-D csak egy kis időm lenne, el is kérném a mintát, de így csak drukkolok neked, hogy hamar kész legyen.

Dóra said...

Hát egy ilyen pulcsitén is szívesen elfogadnék. Baromi jól néz ki. Irigylem a lányod!!!

Jucus said...

Remélem, lesz is időm kivitelezni a dolgot, majd csak ha kész, akkor szabad irigykedni:o)

Timici said...

Szuper lesz a pulcsi, kitartást hozzá! Most nagy divat a lila megint, gimisként én is imádtam, de rég is volt.:D
A Big Value szerintem jó minőség, a Las vegast most kötöm én is először, nagyon szép, szerintem van olyan, mint a Brazilia. Újságra én is kíváncsi lennék, ha esetleg beszkenneled megköszönném, ha szólnál;o)