Monday, June 30, 2008

Jó kis vasárnap





Olyan jó kis vasárnapunk volt! Öcsém diplomaosztójára utaztunk Szegedre. Programtervező informatikus diplomáját vehette át a kis drágám a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai karán - el kellett, hogy dicsekedjek vele, mert fantasztikus egy ember a Tesóm! Szuperül megszervezték az ünnepséget, tényleg alkalomhoz illő volt az átadás!

Diplomaosztó után meghívott minket Öcsi egy igazi kínai étterembe - nem olyan gyorsétterem, hanem egy olyan igazi... Hát ezek az ízek tényleg másak, mint a magyar konyháé, de nekem ízlettek az ételek!

Mivel még Dia és Párocskám sem voltak Szegeden, gondoltam egy kis városnézést beiktatunk, ki tudja, mikor járunk megint erre. Én is csak 20 évvel ezelőtt voltam Szegeden felvételizni - igaz, ez a felvételi nem sikerült, most mégis valahogy jó volt újra látni a várost. Azóta sokkalta szebb lett. Azok a szökőkutak! A sétáló utca, az épületek! A dómot feltétlenül szerettem volna megnézni, bár az elejét pont nem láthattuk, mert már felállványozták a szabadtéri játékokra - de az a jó "templomillat" a gyönyörű templombelsővel kárpótolt minket. Utána megnéztük a Tiszát is...nem győzöm dícsérni! Igaz, hogy elfáradtunk a sok utazásban meg nagyon meleg is volt, nagy élménynek számított ez az egész nap!

9 comments:

Szvercseg Henriett said...

Szia! Megjöttem ám!

Dora said...

Halihó,
szóval az öcséd Szegeden végzett ;) Ahogy én is, és szintén zenész :-D Mármint a programtervező szakon végül nem államvizsgáztam, csak a KPM-en ;) mert ahhoz már nem volt kedvem.
Gratulálok neki! És irigykedek, hogy Szegeden jártatok ;)

Cserny Cherry Ildikó said...

Szia Jutka! Ide találtam én is.
Hajrá, hajrá! :))

Dóra said...

Imádom Szegedet. Én is ott végeztem az urammal együtt. Ő is progmatos volt, én meg közgáz. Remélem a nyáron legalább egy nay sétára eljutunk ide, mert imádom ezt a várost!!!

Jucus said...

Jaj, de örülök, hogy idetaláltatok! Ugye, én is felvehetlek a címlistámba Titeket?

Edelweiss said...

Szegeden jársz és nem is szólsz? Ejnye.ejnye. :)))

Jucus said...

Szegedinek tetszik lenni?:o)
De szép helyen laksz!

Dora said...

Engem nyugodtan kitehetsz ;)

Jucus said...

Köszi, Dóra!