Wednesday, September 21, 2016

Szüreti Napok

Ígértem Nektek, hogy mesélek kicsit a Szekszárdi Szüreti Napokról.

Bár rengeteg program volt, engem mindig a kirakodó vásár kézművesei érdekelnek a leginkább.
És azok közül is azok, akiken látszik, hogy amit csinálnak, azt lélekkel!...mindent beleadva!...szenvedélyes szeretettel! Ebben a sorban Noémit említeném meg először, akivel idén is találkozhattam. Tündéri a portékája, szemnek tetszetős "csomagolásban":


Idén talán a kulináris élvezetekben leltük leginkább a kedvünket: kóstoltunk bodza- és málnaszörpöt, mézharmatot és repcemézet. Annyira kedves volt a mézes kis eladó, hogy bár nem terveztünk mézet venni, már csak a kedvessége miatt is megtettük. Isteni a repce-méz, mint a méz-krém! Itt megtaláljátok a Mézességeket a FB-on is:


Újdonságot is mutatott a fiatal kis tulaj: karamellizált cukorba tesznek mindenféle csemegét és lapocskákban vagy feltekerve árulják a ropogós zöldséges és gyümölcsös fincsiségeket:


Volt karamellizált sárgarépás almachips (a legtöbbnek az alapja az alma), céklás almachips, aszalt szilvás-, szilvás-fügés, kókuszos-almás nyalánkság, mi a fahéjas-mézes almás chipset választottuk, nagyon nyááámi! :o)


GabiJó Nagybaracskáról jött a csodálatosan szép savanyúságaival, zöldségkrémeivel. Tőle gombás zakuszkát vettünk és nekem nagyon bejön Abonettre kenve vacsira: mint egy rafinált lecsó-krém...egy csomó variációban volt persze. Láttatok már ilyen csodás savanyúkat?! Ha lenne olyan spájzom, mint Nagyanyámnak...!


Levendula volt minden mennyiségben, szimatolhattunk kedvünkre.
A legjobban egy pici standnál tetszett a markomban elférő levendulás illóolaj, amiből kaptunk cseppet a csuklónkra.


Az illatos szappanok, az igényes kerámiák...a román asszony a kis békebeli zsebkendőivel, csipkéivel...a kosárfonó...el tudnék napokat nézelődni...meg persze vásárolgatni...


Már előre várom a jövő évi szüreti napokat! :o)
Remélem, kicsit Ti is tudtok általam nézelődni!



2 comments:

CathlenKata said...

Hmmmmm , nyammm..:-) Kár, hogy nem tudok elmenni. :-(

Tüzes Beáta said...

Remek beszámolót és képeket hoztál. Ők a profik, akiknek bátorságuk is van a vállalkozáshoz. Szuper minden!