Saturday, August 29, 2015

Olvasós bejegyzés

Mert az is egy nagy-nagy szenvedélyem.
Bár közbejött egy vizsga, azért tart még év végéig a 2015-ös Olvasási kihívás, amiben fél-hivatalosan részt veszek. Vagyis csak továbbra is vezetem az olvasó naplóm. Mostanában (is) nagyon sok jó olvasmány került a kezembe és a kihívás pontjai alapján olyan írók is, akiket eddig nem ismertem.

23. olvasmányom: egy könyv, aminek a címében szerepel egy szín: Joanne Harris – Kékszeműfiú (nagyon klassz könyv, mindenkinek ajánlom!)
24. olvasmányom: egy varázslatos könyv: Susan Hill – A fekete ruhás nő (nekem ez is nagyon tetszett, film is készült belőle.)
25. olvasmányom: egy könyv, amit csupán a borítója alapján választottam ki: Jodi Picoult könyve: Találj rám! - nagyszerű olvasmány! Na jó, nem csupán a borítója alapján választottam :o)
26. olvasmányom a számjegyes ponthoz: Natascha Kampusch – 3096 nap (Ezt a könyvet azt hiszem, nem kell részleteznem.)
27. olvasmányom egy népszerű szerző első könyvét illetően: Kemese Fanni – A napszemű Pippa Kenn (Egyre népszerűbb a magyar fantasyben Kemese Fanni. El sem hinnétek, micsoda jó ez a könyv, Dia könyvtárából való!)
28. olvasmányom egy könyv, ami megríkatott: Polcz Alaine – Asszony a fronton
29. olvasmányom a szépirodalmi ponthoz: Vanessa Diffenbaugh – A virágok nyelve (Akciósan vettem nemrég az Alexandrában. Kicsit befejezetlen, de összességében tetszett.)
30. olvasmányom, amit én a szerelmi háromszöges, 34-es ponthoz olvastam: Emma Donoghue – Hétpecsétes titok (Nálam ez volt a kihívás alatt az a pont, amin azt hittem, sosem jutok túl! Nagyon nem tetszett!)
Gondolkodom, mi legyen a következő olvasmányom, még jó, hogy a választék kifogyhatatlan!
Még 20 olvasmány lenne vissza januárig 1-ig.

És hogy ne feledkezzek meg egy más fajta könyvről sem: mindenhol ezekbe felnőtteknek szóló relaxációs színezőkbe botlottunk. Naná, hogy nekünk is kellett! :o) Dia kapta igazából, de pár oldalat fenntart nekem is:


Olvassatok, amennyit csak tehetitek!

2 comments:

Leki-Rita said...

Köszi az ajánlásokat. Nemrég olvastam a A viharszívű Mya Mavis ((Pippa Kenn-trilógia 2.)-t nekem ez is nagyon tetszett!

Palkó said...

Mostanában én is sokat olvasok... jó szenvedély az is, kár, hogy a hímzéssel együtt nem megy... :)