Sunday, August 3, 2014

+6. hét :) szerk.

2014.7.28 hétfő #135
A könyv a legolcsóbb vakáció, amit meg tudsz venni...van benne valami! :o)
(A kép forrása: Pinterest)

2014.7.29 kedd #136
Bár a 3 tőből kettőt megtámadott valami betegség, egy koktélparadicsom roskadozik a termése alatt:


Lacó hozott is be egy csomó paprikát-paradicsomot a kertből, isteni illatúak és fényesek, innen lehet tudni, hogy megértek. Egy jelentkező már volt a zöldségfélékre:


2014.7.30 szerda #137
- A mai jó a sok-sok köszöntés, puszkó és névnapi jókívánság volt.
- Hatalmas vihar volt az este, csak úgy csattogott az ég. A rosszból is tud jó születni: két kollégám is fotózik profi szinten, az egyikük képét szeretném megmutatni nektek:

(A kép forrása: Makovics Kornél)

2014.7.31 csütörtök #138
- Tudtátok, hogy ma volt a Tízmilliószoros boldogság napja? Kívántatok? Én igen! :o)

(A kép forrása: Google)

Részlet a Pozitivnap oldaláról, itt végig olvashatjátok a cikket:
"Ezek a napok fokozottan alkalmasak arra, hogy a teremtő energiák révén segítséget kapjunk ahhoz, hogy elérjük, megteremtsük, amit szeretnénk, és hogy elengedjük azokat a dolgokat, amik miatt eddig nem sikerült.

Nagy terheid, hibáid, botlásaid, vétkeid feloldását ezekre a napokra időzítsd. Bátran kérj örömöt, elégedettséget, szépséget, jóságot, boldogságot magadnak, környezetednek, sőt - még az ellenlábasaidnak is! Küldj bőséget, fényt, szeretetet, tiszteletet, odaadást a Földnek és az egész társadalomnak! Kérj egészséget mindenkinek: a természetnek, az embereknek is."

Nyugi! Nem maradtatok le semmiről, mert november 13-án lesz még egy ilyen nap! :o)

2014.8.1 péntek #139


- Egy jó beszélgetés Anyuval.
- Új bogár ült el a fülembe: a transzferálás - magyar szót még nem ismerek erre a tudományra. Teljesen új nekem ez a technika és borzasztóan megtetszett! Erikánál találtam rá, Évinél is olvastam róla, aztán egész este a Pinterestet böngésztem, úgy felvillanyozott a dolog. Előbb-utóbb ezt is ki kell próbálni! Ti ismeritek? Mutatok egy fotót a Pinterest-ről:


2014.8.2 szombat #140
A kert újra és újra! Imádom! Mindig megnyugtat, én bizony még gazolni és kapálni is szeretek (ameddig a derekám is szereti!
Nyaranta a kertben, hűsben "táboroztatjuk" az Amarilliseket. Még sosem nyílott ki itt egy sem, csak mikor bevittük őket, Karácsonytájt. A kivételek erősítik a szabályt:


A piros futórózsám...olyan, de olyan fennséges illata volt, ahogy ma a közelében gazoltam:


És kinyílt egy újabb dália-verzió...úgy ültettük el tavasszal, hogy vagy megmarad, vagy nem:


Holnap este, ha nem fog esni, megint megyünk a kertbe! :o)

2014.8.3 vasárnap #141
- Amíg főtt a csirke pöri, én játszottam :o)Nálam ui. elkezdődött a betakarítás, már szedem a virágmagokat, elsőként a kék szarkalábét. Érdekes kis Shrek-fülekben tartja a magocskáit, megszámoltam, van amelyik kis tölcsérben akár 20 szem is rejtőzik. Huncut virág, mert volt üres magtok is, őkelme már vetett el magából :o) A mákszemeknél picivel nagyobbak a magocskák, épp hogy meg lehessen fogni őket kényelmesen:


- Mondtam már, hogy bolondulok a hűtőmágnesekért? A mai bevásárlásért hat darab is járt, a korcsolyázós kislány a kedvencem :o)


Használjátok ki, ami még vissza van a nyárból, kellemes hetet minden erre járónak!


7 comments:

erdoseva55 said...

A transzfer technika engem is nagyon érdekel! Már sokat olvastam róla, de még nem próbáltam. Arra várok, hogy a lányom nyomtasson néhány mintát nekem, amikor lesz rá ideje . Nem vagyok türelmetlen, de nagyon szeretném már látni a művemet! :)
A virágmagocskák nagyon édesek, el is játszottam a gondolattal, hogy jövőre én is ültetek szarkalábat :)
Szép jövő hetet kívánok!

Palkó said...

Kellemes hetet Neked is!
Örömmel olvastam újra a beszámolódat! :)
A nyuszi megdézsmálta a zöldségeket, vagy csak szaglászni engedted? :)))

Palkó said...

éééééééééés... így utólag is: nagyon boldog névnapot kívánok! :)

Jucus said...

Palkó, csak megszimatolni engedtem Mamusznak a zölségeket:o) Bár a zöldpaprika a kedvence, most majd lakmározhat kedvére!

Köszi a névnapit!

Eszter/SubRosa said...

Ó, de jó volt olvasni a beszámolóidat! A virágaid, zöldségeid csodásak, kicsit irigykeden is a kert miatt, ami nekem nem jutott. A dáliákat imádom, nagyikám kertjében mindig csodaszépen virítottak.Szép hetet neked is♥

Eszter/SubRosa said...

ó, már megint egy hiba-irigykedem

florentine said...

Gyönyörű a paprikád!