Sunday, June 1, 2014

Május utolsó hete

2014.5.26 hétfő #72
Ahogy megfigyeltem, a hétfőket kéne "erősíteni"...valamiért itt mindig kevesebb az örömforrás.

Most csak egy kis útmenti bogáncs okozott örömöt a gyerekkori emlékekkel együtt. Micsoda bútorokat lehetett a száraz bogáncsból csinálni...
Vajon a mai gyerekek játszanak még bogánccsal?

2014.5.27 kedd #73
- Epres gyümitorta vár itthon? Mmmm! Nyámi! Dia sütötte!

- Elkészült Unokaöcsi ballagós szalagja. Még jó, hogy felhívták a pici hibára a figyelmem FB-n! Ti észreveszitek? :o) Máris javítom!

2014.5.28 szerda #74
Hazafelé jövet kaptam le ezt a gyönyörűséges mályvarózsát:

Az enyém a kertben hatalmas, lombos, jóval magasabb nálam. Keresztanyám gyűjtötte nekem a magokat Veszprémben két évvel ezelőtt; tavaly még nem virágzott, idén fog bemutatkozni, de már a fene esz meg a kíváncsiságtól, hogy milyen lesz! :o) Tele van bimbóval, nagyon várom, hogy virágozzon végre!


2014.5.29 csütörtök #75
Ma véletlen, nagyon akciósan hazajött velem ez az AVON-os parfümöcske :o) Kolléganőmnek nem igazán jött be az illata, csak párat fújt belőle, így olcsóbban átadta nekem...mondtam már, hogy imádom a parfümöt? Csak ne lenne olyan drága, mert így nekem még mindig luxus cikknek számít.
Hű-hűűű! És mit olvasok róla :o)
"Infinite Moments - Két ember közötti lángoló szerelem ihlette illat, melynek üvege is ezt az érzést tükrözi. A kölni nyakán levő gyűrű szimbólum a mély érzelmeket és elkötelezettséget sugallja. Az üvegcsét átölelő Infinite Moment szavak is a végtelen szerelmet jelképezik."





2014.5.30 péntek #76
Megérett az első fürt ribizli! Nyáámi!

2014.5.31 szombat #77
- Bőség van eperből! :) Tudtam adni Anyunak is meg Öcsinek is egy tállal.
- Csináltam tejfölös-kekszes sütit belőle:
Bármilyen gyümivel elkészíthető, könnyű kis édesség és nagyon egyszerű, gyors elkészíteni.
- Ma tudtam haladni kicsit az AAN_Girasole x-esemmel, majd mutatom!

2014.6.1 vasárnap #78
- Hogy mehessünk délelőtt a kertbe, megoldottam az ebéd-kérdést. És nem csak azért :o) Ritkán, de megengedem magamnak, hogy ne főzzek:
- Így megkapálhattam a paprikát-paradicsomot. Kikelt a zöldbab, amit egy hete Anyu vetett és a dísztököcske is nyomja fel a földet, amit meg én szórtam el a kerítés mellé - majd jól felfut rá - remélem.

Felfaltuk az első fürt ribizlit, piroslik az első cseresznyénk a fiatal fánkon, kinyílt az idei első liliom...már úgy vártam! Egészen szép sötét bordó. A tavalyi két tő levendula két újabb társat kapott idén, szépen virágoznak ők is. Neki kéne álljak levendula tasakokat hímezni, legyen miben illatozniuk télen.
- Szép csendes eső itatta meg a frissen megkapált veteményest, kellett neki az eső!
- Dia írt egy olyan jó kis "szösszenetet" Mamuszról, meg fogom osztani veletek, ha kijavította!
Hát így jött el nálunk a június.

Szép nyarat mindenkinek!

4 comments:

Palkó said...

Olyan jó, hogy ennyi gyönyörű virág vesz téged körül a saját kertedben! Nekem nem jönnek be az idén... a frissen vásárolt gyönyörű muskátlimat pl. két napra rá szétverte egy viharos eső... azóta még nem bírt magához térni...
Kíváncsian várom a mályva-virágot én is! :)
A szalagról hiányzik egy "a" - csak azért írom, hogy lásd, tényleg figyelmesen elolvastam, megnézegettem mindent :)))
Legyen csodaszép a júniusod is!

Jutka said...

Szeretem olvasni, nézni a mindennapi apró, cseprő szépségeidet!
Csodállak érte, hogy meglátod és megosztod velünk.

Palkó said...

Megint itt vagyok... :)))
Eszembe jutott, hogy a bogáncsra nem reagáltam, pedig annyira megragadott! :) Mi nem építkeztünk belőle, hanem harcoltunk vele. "Ókori" lézerharc :))) A végén az veszített, akire a legtöbb rátapadt a nagy dobálózásban (persze egy idő után rájöttünk, hogy legjobb védekezés a nylon ruha a pamut melegítő helyett :)))
Köszi az elmékek felelevenítését!!!

Barbaral said...

Milyen szép fotókat hoztál most is:). Hát igen, a hétfőkben ritkán van jó:D.
A szalagon én is az a-t szúrtam ki, igaz a fészbúkon nem láttam, most skubiztam meg.
A bogáncs... na mi sem építettünk semmit belőle, ellenben a fiúk nagyon szerették a hajunkba dobálni. Már akkor is majdnem térdig érő hajam volt, gondolhatod milyen öröm volt mikor beletrancsírozták a bogáncsot:D.

Na nem csacsogok tovább, csak még annyit, hogy én is napi szinten főzök /brrrr/, és szoktam "csalni", hogy a kertben is haladjak, de nem tudom melyik a rosszabb: főzni, vagy kapálni:D :D