Wednesday, March 12, 2014

Kikelet

Végre megint ki lehet menni hétvégenként a kertbe, lassan felszárad a talaj, neki lehet látni a vetésnek, dughagymázásnak, kapirgálásnak.

Először barkát szedhettünk idén. Vittünk Anyunak is, hogy el tudja vinni Barka Szentelőre a templomba - a néphit szerint a szentelt barka megóv a betegségektől és gyógyító hatású.


A szellőrózsa már 3 hete virágzik, érdekes, mennyire bírja a hideget...na jó, ma már 10-11 fok is volt:


A mákommal csak arra várok, hogy eléggé felszikkadjon és már egyelem-palántázom is szét:


Laci folytatta a kerítést, ahogy ideje engedte, Carlos asszisztált. Mai meglepi: Laci elpalántázott egy balkonládányi muskátlit titokban :o) Mulcsot szórt a bukszusok közé, így sokkal mutatósabb és talán elnyomja majd a gazféléket.


Bújnak a tulipánok, a nárcisz szerintem már jövő hétvégén virágozni fog, akkorák a bimbói. Úgy néztük a fák is élnek mind, szépen kezdenek rügyezni - a lemosó permetet is megkapták már a Gazdától. Az őszi fokhagyma is apránként észhez tér, jó csomó tyúkhúrt szedtem ki közüle :o)
Nem minden sikerült azért! Téli Vajfej nevezetű salátámnak annyi. Nem tudom, mi lehetett a baja, valami (talán lótetű?) el is vitt pár palántát már ősszel, tavasszal meg a széle olyan kis rozsda foltos lett, elsatnyult, nem fejlődik. Na, majd ősszel újra próbálom.

Bocs, ha megint hosszú voltam, de imádom ezt a kis kertet, a nyugalom szigete!:o)

3 comments:

Unknown said...

A dughagymán én is gondolkodtam, de még nem visz ki a kertbe a kedvem. Amúgy az évelő sóskából egy apró tő maradt és bizony bújik. Azt szintén ki kellene ültetni. Remélem folyamatosan beszámolsz a kertről, engem húz a kedved!

Barbaral said...

Látom Ti is a kertben serénykedtek mostanában:). Gyönyörűek a szellőrózsáid, olyan valószerűtlenek a színei így kora tavasszal.
Régebben én is sokat ültettem, de 2-3 év után mindig eltűntek, így feladtam:(.
Nálunk nagyon kevés virága lesz a hagymásoknak, valószínűleg az enyhe tél miatt, viszont már kel a retek, bújik a lila- meg fokhagyma. Alig várom, hogy megkóstolhassuk őket:).
Nagyon cuki a kutyátok:).

Nina said...

Annyira édes ez a kutty! :)