Saturday, June 15, 2013

Nosztalgikus vállfák

Blog ajánlóval kell kezdjem, mert Valerie-nál álomszép, gyorsan kivitelezhető apróságokkal találkoztam. Aki szereti a szép képeket, imádni fogja a blogját!
Sok helyen, sokszor láttam már ilyen újjá varázsolt vállfát, csak igazából nem tudtam, hogy kezdjek hozzá. Most kaptam ihletet:


Egy normál vállfához 15 láncszemmel kezdve 90 sort horgoltam csupa egyszerű kispálcával. A két végét összevarrtam, kifordítottam és hosszában összehorgoltam beledugva a vállfát. Valerie-nél egyébként képes leírást is találhattok itt. Elkészíthető akár sokféle tarka maradék fonalból is, elég egyhez kb. 2,5 dkg. Én a kedvenc Wool Mix-emet használtam 2,5-es horgolótűvel egymáshoz illő árnyalatokban. Hasznos dolog is, mivel szépíti a szekrénybelsőt, újjávarázsolja a régi, kopott fa vállfákat ill. "szálka-mentesíti" azokat. Jól esett ez a kis monoton munka!


Mivel nincs meg minden horgolási alapom, tanultam is belőle. Ahhoz, hogy a kicsi virágokat meghorgoljam, meg kellett tanulnom a "magic ring"-et...szégyen-nem szégyen, eddig nem kellett, nem ismertem. Akinek szintén új, June-nál találtam egy jó kis videót hozzá. A kis virágok leírására pedig a Pinteresten leltem - készült minden színben, ha kell-ha nem, olyan jó kis móka volt horgolni őket.

A kollekcióm még szaporodik, mert Dia bézs-fehér színvilágban rendelt még további darabokat a majdani lakásába...hát...mire lesz saját lakása, elkészülnek :o)...meg amíg van fa vállfám:o)
Próbáljátok ki, olyan egyszerű és olyan kis aranyos!


13 comments:

Zsuzska said...

de jó ötlet !!! és köszi a leírást. Eddig én sem kezdtem be, pedig milyen jól mutat:)

Jucus said...

Köszi, Zsuzska!

Jutka said...

Mutatós, szép vállfák készültek! Színeket is jól összeválogattad, nagyon sok hasonlót készíts még.
(fa vállfákat a lomisoknál szoktam vásárolni itt a helyi piacon)

Monika said...

Már szedheted a hársfa virágját,pont most napos idő van,az jó.Érdekes,hogy a kertünkben már levirágzott a kis fánk,míg a városban,amit láttam,az pont most sárga,jó.

Edit said...

Hű, de szépek lettek a vállfák! Kár, hogy nem tudok horgolni...

erdoseva55 said...

Olyan kedvesen színesek! klassz munka! :)

Anik said...

Jaj, de szépek ezek a vállfák!!! Te ehhez is értesz?? :)))
A blogod is szépen megújult!!

Judit said...

Micsoda eredet ötlet! Nagyon szépek.

Dóra said...

Nagyon aranyosak! Igazán jól mutatnak!

Laucica said...

Óóóóó, de gyönyörűek!!!

Anna said...

Nagyon aranyosak!:-)

Márti said...

Az "Anna" én voltam! :) Szóval: NAGYON ARANYOSAK! :)))

Anonymous said...

Nagyon kellemesek, jó hangulatúak!
Köszönöm a leírást!