Monday, May 6, 2013

Boldog 1. szülinapot, Mamuszka!


Bizony egy éves lett a mi kis "bogyó-szórónk":o)

És egyre jobban imádja mindenki (pláne ma, hogy frankón tenyéren harapott szülinapja alkalmából):o)



Az egy évvel ezelőtti 38 dkg-os Burkus (mindenféle neveket kap) mára már kb. 1,40 kg. Túl vagyunk egy nagy ijedtségen is, amit a hirtelen zöld fogyasztása okozott, de hál' Isten meggyógyult az Apró!



A kedvenc kajája a zöldpaprika.
Imád elnyújtózkodni a hűs padlólapon, általában megvannak a szokásos helyei, ahol biztonságban érzi magát, de nagyon szereti hármónk társaságát. A buksiját szereti leginkább, ha cirógatjuk, én ezt "koponyázásnak" kereszteltem, annyira jól érezni ilyenkor a kis pofacsontját, állkapocs csontocskáját meg ahogy kocogtatja ilyenkor a fogait a tetszése kinyilvánításaként. Íme a "koponyázás":o))))



Ugye, milyen hosszúra nőtt a kis fickó?!:o)

Az alábbi nyuszi-simoogatási-térképnek abszolút megfelelünk!:o)A nyuszi imádók FB-oldalán találtuk:



Nem szereti a hangos dolgokat, így pl. a hajszárítóval még megtartja a 3 lépés távolságot; és látványosan tud két felé figyelni-fülelni: két irányban képes lokátorozni a füleivel:o)Imád a nagyágyon ugrálni, képes ilyenkor akár csak 10 centivel is csak maga mellé ugrani, vagy 90 fokos fordulatot tenni egy ugrással, vagy ami a legmurisabb: cikk-cakkban futni.



A kaparászás az egyik kedvenc elfoglaltsága: mintha lyukat akarna ásni magának a padlólapon vagy a parkettán a fotel mögött vagy egy időben a mosógép mögött volt törzs-kaparászó-lustizó helye - kárt persze nem csinál ezzel. Folyamatos pedikűrrel kényeztetjük...és meg kell mondjam, a tisztán tartásáról teljes mértékben az "Anyukája", Dia gondoskodik példás módon. A rágcsálással sincs igazán gond, mert van neki finom kis körtefa ága és azt rágcsálja, ha nagyon szeretné. Max. egy kis éjszakai ketrec-rázást lehet neki felróni, de kellő következetességgel kezelhető!:o)



Nézzétek el nekem, ha hosszú voltam, de bevallom, elfogult vagyok.
Életem egyik legjobb döntésének tartom, hogy beadtam a derekam és lehetett Diának nyuszija!

4 comments:

unikat said...

Tündéri egy a kis nyusznyusz!
A lánykád ballagásához is gratulálok, biztos minden tökéletesen sikerült, s most már ezerrel az érettségi tételek miatt izgultok. Kitartás!

nöné said...

Tündéri nyuszóka. Még sok-sok boldog évet kívánok Nektek :)

Ijesztgetni a miénk is szokott, épp a napokban is.

MrsYarnart said...

nagyon aranyos! (remélem, nem ünneprontó a kérdésem: hova és milyen gyakran szórja a bogyókat?:)

Jucus said...

Dehogy ünneprontó a kérdésed, ui. büszke vagyok Mamuszra bogyó szórás ügyében:o) Válasz ment Neked!