Sunday, January 27, 2013

Bagdy Emőke_Hogyan lehetnénk boldogabbak?

Be kell még egyáltalán mutatni valakinek Bagdy Emőkét? Csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. Hallottam már előadását; számtalanszor láttam már tévéműsorokban; magnókazettám is van tőle és most kiolvastam a könyvét is, amit Páromtól kaptam nagy boldogságomra Karácsonyra. Faltam a szavait!


A fülszövegből:
" Ez a válogatás azokból az írásaimból és előadásaimból született, amelyekben a pszichológia üzeneteit éppen ma, mostanában rendkívül fontosnak érzem. Olyannyira, hogy legszívesebbben folyvást mondanám, tanítanám ezeket mindenkinek. Terjeszteném...

Ezt a lehetőséget kínálja a könyv is. Lapjaiba, betűibe költöztetem a lelkem, és olvasótársaimmal együtt élem át: az ilyen tudásanyagban rejlik a lélektan igazi emberszolgálata! Segít nekünk örülni az életnek, tudatosítani, mit tehetünk önmagunk és szeretteink életminőségének jobbítása érdekében. Az elkötelezett odatartozás, a szeretet, az egymásra figyelő segítőkészség, a felelősségvállalás, az örülni tudás, a boldogító párkapcsolatok és szeretetkötelékek lélekápoló erői, a hála, a megköszönni tudás és a megbocsátás megannyi erő amelyek által megújulhat az életérzésünk, javulhat az egészségünk.

Ami ebbe a könyvbe belefért, csupán egy csepp talán az életbúsulás, a reménytelenség, a megkeseredés lelki kövültségeinek feloldására, de ha személyesen is utánagondolunk, vajon érvényesek-e az életünkben ezek a tanítások, akkor máris előbbre lépünk az önismeretben és kapcsolataink minőségének tökéletesítésében."

Higgyétek el, érdemes volt begépelni ezt a hosszú szöveget, ha ezzel csak egy valakinek is kedvet hozok a könyv elolvasására - ezt is kötelező olvasmánnyá tenném a felnőtteknek:o)
Szeritem rongyosra fogom olvasni!:o)


1 comment: