Wednesday, September 5, 2012

Következő tervem...

egy könnyű, valami csipkés kardi őszre abból a fonalból, amit Anyutól kaptam névnapomra:


Találtam is a Ravelry-n egy free minta kardit, ami tetszene, de nem igazodom el a leíráson.

Van még valaki, aki a horgolási rajzot preferálja a leírással szemben? :o) Mert én igen. Nem is az angollal van gond, hanem...nem tudom...nem értem a mintát...minden mintát először értenem kell. Nektek is?



Nos, még próbálkozom...próbálkozom...3,5-es horgolótűvel, hátha összejön. Leírás szerint nem olyan bonyolult! Ha nem megy, más mintát keresek, de ennek úúúúgy tetszik a fazonja! Nem igazán látszik, de elöl kicsit hosszabb, olyan, hogy "kendőtű" kell hozzá, hogy összefogja. És még a spriccelt színű fonal is illene hozzá.
Szóval meglátjuk!

6 comments:

MrsYarnart said...

hát nem könnyű eligazodni a mintán, kétszer is nekifutottam. én is inkább a rajzos mintákat kedvelem.

Jucus said...

Miért? Te már csináltad, MrsYarnart?

Dóra said...

Én is a rajzos leírást szeretem. Az a tuti szerintem is:-D
Kitartást a kardigánhoz! Miért nem rajzolod le?

agnesordog said...

Szép kardigán :-)
Én azért nem is nézegetem már ezeket az oldalakat, mert minden leírás 370 sor, az elsőtől az utolsó szemig a tűn mind angolul leírva, a mintát pedig sehol sem látom :-( ha 5 percenként felugrom valamiért, ki tudja, hol is kellene folytatni???
Egyet értek a rajzos leírással, mert azt meg lehet érteni !!! :-))))

ManaHand said...

Szióka!
Nagyon szép kardigán lesz! Én is a rajzot szeretem,mert a leírt mintával úgy vagyok, hogy olvasom,csinálom,aztán MIVAN?,elakadok,rajz meg előttem, rápillantok,ott a jel, gond egy szál se. DE azért ne add fel. És szerintem is rajzold le, ha sikerült akkor megtennéd,hogy felrakod ide? :) Étvágyat kaptam rá,,,

Edit said...

Nekem csak egyszeru dolgok mennek, azok is foleg ha van hozza video :( Azert remelem talalsz megoldast, mert klassz ez a kardigan :)