Thursday, August 2, 2012

Fejős Éva_Csajok

Foggalmamm sem volt, hogy Fejős Éva ennyire klasszul ír! Immáron harmadszor győzött meg!Igazi szórakoztató irodalom, amit utoljára olvastam: a Csajok (Ulpius ház, 2009)könnyed, humoros, nőcis; egyszerűen letehetetlen! Szuper nyári olvasmány!

Három nő és egy "majdnem nő" barátságán keresztül (először a Szex és New York jutott róla eszembe) ilyen-olyan élethelyzeteket élhetünk át, amik akár bármelyőnkkel előfordulhatnak, annyira azért nem abszurdak.Csupa olyasmiről szól a könyv, ami bármely nőt érdekelhet: a pozitív gondolkodás, ezotéria, talpraállás a munkahely elvesztése után, önmegvalósítás és főleg a nagybetűs SZABADSÁG. Nekem bizony sikerült megszeretnem mind a 4 főszereplőt!














Az első olvasmányom Fejős Évától a Bangkok tranzit (Ulpius-ház, 2008) volt, ami pedig egy idegen kultúrába kalauzolt. Ebben a könyvében is több szálon indultak az események és a végén meglepő módon kapcsolódtak össze.











A Karácsony New Yorkban (Ulpius-ház, 2011) címűt pedig a felső kettő között olvastam, de igazából karácsonyi olvasmánynak ajánlom, az is szuper!Szerintem lehet őket bármilyen sorrendben olvasni, nem függött össze a 3 könyv - csak mert láttam ilyen beszélgetéseket is...













Ahogy nézegetem, még jó sok könyve van (Karibi nyár, Hotel Bali, amit még nem olvastam és folyamatosan publikál az írónő, yuppié!:o)Azért a "gondolkodós", nehezebb műfajú könyvek között jól esik néha valami kis lazábbat is olvasni, nem igaz?!
Jó olvasást a még visszalévő nyárra!

4 comments:

Valikaa said...

Kedvet kaptam én is olvasni a bejegyzésed által. Egy Fejős Éva könyvem nekem is van (ha jól emlékszem a Hotel Bali), pár éve kaptam karácsonyra, eljött az ideje :):)

MrsYarnart said...

én még nem olvastam tőle semmit. eddig :) de azt hiszem, hamarosan sort kerítek rá. köszi a könyvajánlót!

kati said...

Szervusz, szeretnék csatlakozni! Már olvasom Fejős Éva-Karibi Nyár című kötetét. Amiket Te olvastál azok valóban könnyed olvasmányok, ez kicsit szövevényesebb, de jó! Bizonyára tudod, további két kötete előkészületekben. Jó ólvasást kívánok, tartalmas és szép nyarat.

Jucus said...

Köszi, kedves Kati!
Igen, most már lesem a könyvtárban a régebbi és az új kiadványait is!
Örülök, ha kedvet csináltam néhányatoknak az olvasáshoz!:o)