Monday, June 13, 2011

Cecelia Ahern_Talált tárgyak országa

Szuper könyvet fejeztem be délelőtt, alig bírtam letenni!
Bár Az ajándék után megfogadtam, nem olvasok több Ahern - könyvet, ennek mégis érdekes volt az ismertetője és megvettem.

"Sandy Shortt kényszerbeteg. Amióta tízéves korában eltűnt a szomszéd kislány, mániákusan keresgél, nem tudja feldolgozni, ha elvesznek a dolgai. Kutatószenvedélye annyira magával ragadja, hogy magánnyomozóként keres eltűnt személyeket.
Jack Ruttle is kétségbeesetten keresi öccsét, Donalt, akit egy éve mintha a köd nyelt volna el. Amikor megtalálja Sandy hirdetését egy újságban, érzi, hogy a nő segteni fog rajta.
Miközben Donal után kutat, egyszer csak Sandy is eltűnik, méghozzá egy olyan helyen köt ki, aminek létezéséről addig álmodni sem mert: az elveszettnek hitt fél pár zoknik, lakáskulcsok és a nyomtalanul eltűnt emberek birodalmában. Ez az új, szórakoztató és vidám világ, kedves, ám néha furcsa lakóival együtt befogadja Sandyt, ő azonban másra sem vágyik, csak hogy megtalálja a hazavezető utat."


Erről a töténetről is, mint minden másról, annyi minden jutott eszembe!:o)

Elsőként a Csellengők című műsor és az, hogy akik maguk döntenek úgy, hogy szótlanul illanak el családjuk életéből, mindnek el kéne olvasnia ezt a könyvet!

Aztán eszembe jutottak azok a dolgaim is, amiket én vesztettem el és azóta is sokszor eszembe jutnak: gyerekkoromban egy pici fém béka, amit ha megnyomott az ember, érdekes hangot adott ki:o) Anyukámtól a 18. szülinapomra Törökországban kapott aranygyűrű, ami pici vésett szivecskét ábrázolt - elejtettem a sötétben, eltűnt, pedig hosszasan kerestük rekflektorfénynél. A mai napig álmodom róla.
És a kedves lehelletnyi vékony karláncom, amit pedig a buszon hagyhattam el és ballagásomra kaptam Anyutól és Aputól...
Biztos mindenkinek vannak ilyen emlékezetes "eltűntjei"!:o)

Végre valami új téma! Három szálon futó történet és mindegyik szála tartogat meglepetéseket! Izgalmas, picit romantikus. Nekem nagyon tetszett, úgyhogy ajánlom Nektek is!

2 comments:

Szecsi said...

Apukámnak a jegygyűrűje veszett el, nagymamámnál lerakta a varrógépre és volt-nincs. Aztán kb. 25 év múlva egy kertásás közben az egyik ásónyom kapcsán kifordult a földből :))

Jucus said...

Micsoda öröm lehetett akkor!:o)