Sunday, May 29, 2011

Dan Brown_Az elveszett jelkép

Kaptam egy Dan Brown könyvet kölcsön a kolléganőmtől, háááát...nem igazán erre számítottam!


Hogyan is tudnám a saját szavaimmal összefoglalni...
Ismét Robert Langdon, a Da Vinci kódból és Az angyalok és démonok-ból jól ismert szimbólumkutató áll a történet központjában.
Barátját, Peter Solomont, a híres szabadkőművest rabolják el, akinek csak úgy tudja megmenteni az életét, ha egy csomó titkot, szabadkőműves szimbólumot, rejtjelet megfejt.

Ami nekem tetszett, az a szabadkőműves rejtélyek, az eltitkolt históriák, a misztikus ikonok magyarázatai, a sok érdekes kód megfejtése, a téma teológiai vonzatai. Hogy ne áruljak el mindent, a könyv vége felé volt egy érdekes csavar, amire én nem számítottam.

De itt jön a DE!:o)Igazából nekem kicsit hasonlított a történet a fent említett két regényre. Nekem úgy tűnt, mintha egy hatalmas tudásanyagot körítene az író felesleges dolgokkal, szóval szerintem bő lére eresztette a mondandóját. Az akció jelenetek olyan fárasztóan részletesek és unalmasak voltak! Nekem egyáltalán nem volt letehetetlen a könyv, mert voltak olyan részek, ahol túlságosan sokáig "húzza" az író az embert, valahogy túl lassan derülnek ki a dolgok, amik már nyilvánvalóak. Persze! Tartsa fenn az író az olvasó érdeklődését sokáig, de nem TÚL sokáig, mert akkor az már túlerőltetett és akkor idegesítő.

Újra biztos nem fogom olvasni, viszont ajánlom annak, aki szereti a szabadkőműves témakört. Annyit azért elért Dan Brown, hogy foglalkozik vele a média, mivel rengeteg kritikát olvastam a könyvről:o)

2 comments:

Tündérke said...

Hihetetlenül egyetértek veled! :-)

Jucus said...

Igazán nem akartam szőrös szívű lenni, de ami igaz, az igaz!:o)