Sunday, February 13, 2011

Amy Brown_Fire Dance_WIP V.

A következő kép a tűztáncosomról:

Először is "megcsináltam", hogy legyen rendes keze. A ruha lebernyeg vagy pellerin vagy fátyol vagy minek-nevezik-része alakul most. 5 db gyöngyöcskét is kénytelen voltam felvarrni, nem bírtam ki, megtaláljátok? A többit aztán majd csak akkor, ha a hímzett részek készen lesznek. Azt még nem tudom, hogy a gyöngyöket vajon egy vagy két szálával varrjam-e fel? Az ötöt két szálával csináltam, balról is és jobbról is átöltve, nagyon szépen állnak. Illetve még az is eszembe jutott, vajon hogy fogom kivasalni keretezés előtt? Ha van jó tipp, azt szívesen veszem!

És a bűnbarlangom, ahol "dolgozom":

Jó lenne egy saját varrószoba, ahol ki tudok rendesen pakolni és nem kéne magam után mindig elrakodni. Ennek hiányában a nappaliban szoktam "elterjedni", ez azér nem okoz ám problémát!:o)

9 comments:

amilgade said...

Megtaláltam!!! :D Jól mutat a "lebernyegen" ;-)
Nagyon szép lesz!

Hesztia said...

Hát nem csoda, ha kipróbáltad- nagyon szépek rajta!!

egyik verzió, hogy mosás-vasalás után varrsz gyöngyöt...Ha nincs sok belőle, akkor azzal már nem lehet nagyon meggyűrni :)
második verzió, hogy több réteg törölközöre lehordítva- és felette is törülközövel vasalom, mert én lusta vagyok a gyöngyöket külön varrni. Ha van rá mód, akkor menet közben x-el varrom fel,mert egyszerűen nem bírom kivárni a végét, és gyönyörűen állnak tőle.

unikat said...

Káprázatosan szép!

Cserny Cherry Ildikó said...

Nagyon szépen néz ki már most is!!! Szerintem gyorsan is haladsz vele, hamar csodálhatod a kész képet!

Dóra said...

Annyira szépen alakul.
Gyöngyöket megtaláltam, vállon veregettem magam!

Ha nem láthatatlan olvadós a cérnád, amivel a gyöngyöket felvarrod, akkor mosás, keményítés után vasalódeszkára tegyél egy törölközőt, arra a hímzést és fonákján vasald. Én néga a törölközőt is elhagyom, kissé belemélyed a cucc a deszka huzatába, aztán ennyi:-D

Andulka said...

Nagyon szépen alakul! Tetszik a könyv, amit olvasol most? Én már olvastam, nekem nagyon tetszett!

katha said...

egyszerűen gyönyörű születés! ezek a színek! :)

Edit said...

Nehéz megállni, hogy ne menet közben varrja fel az ember a gyöngyöket. A lányok jó tanácsokat adtak a vasaláshoz...
A képed csodás lesz - már most is az! :)

Christine said...

Én is megtaláltam a gyöngyöket:)

Bár nekem még nem jöttek meg a fonalak és a gyöngyök a tündihez, de ugyanígy gondolkodtam én is, hogy mi lesz a gyöngyökkel, és arra jutottam, hogy még gyöngyözés előtt kellene mosni-vasalni. Épp most tettem ki száradni a képet:) Ha pedig nagyon összegyűrődne még menet közben a kép, akkor Dora szerint vasalok majd.

Egyébként nagyon szép a lány!!!