Friday, January 14, 2011

Tojáslikőrös praliné

A pécsi talira vittem ezt a fincsiséget és ígértem meg, hogy írom a receptjét. Egyelőre a No Salty képeivel, amint újra készítek, majd a sajátjaimmal:

Tojáslikőrös praliné



20 dkg fehér csoki, 25 gr vaj, 150 + 50 gr darált mandula (én a LIDL-ben kaptam), 75 ml tojás likőr

A csokit a vajjal felolvasztjuk, a likőrt és a mandulát hozzáadjuk, összekeverjük és fél napra hűtőbe tesszük. A masszából pici gombócokat formálunk, és darált mandulában megforgatjuk.(Én darált dióba forgattam bele, úgy mutatósabb volt, de a kókusz- vagy csokireszeléket is ki lehet próbálni!)

Hipp-hopp megvan és nagyon fincsi!
Jó étvágyat hozzá


alias

3 comments:

Cherry said...

Mmmmm, összefutott a nyál a számban! Nagyon fincsi lehet. Fénypostával elfogadnék egy kistálnyit. :)

mariah said...

Nyami, nyami !!
Ez nagyon fincsi lehet !
Elvittem én is a receptjét.
Köszönöm :))

Timici said...

de szuper! elmentem, mert most ugye nem ehetek, de majd késöbb;o)