Thursday, December 30, 2010

Cecelie Ahern - Ajándék

Igazából csak jót szabadna erről a könyvről mesélnem, mivel olyan szeretettel kaptam Karácsonyra a Páromtól. De ha dícsérném, egyrészt félrevezetnék másokat, másrészt nem lennék őszinte. És aki egy kicsit jobban ismer, tudja, hogy ami a szívemen, a számon...és sajnos az arcomon:o)


"Lou Suffern igazi menedzsertípus (borsódzik a hátam az ilyenektől!), folyamatosan kűzd az idővel, még álmában is csak a munka jár az eszében. Családjának meg kell harcolnia minden vele töltött pillanatért. Egy hideg téli reggel munkába menet Lou megismerkedik a hajléktalan Gabe-bel, és egy pillanatra meglágyul a szíve. Állást szerez a fiúnak a cégnél. Gabe hálából egy gyógyszeresfiolát nyújt át neki. A varázslatos pirulák segítségével Lou végre egyszerre lehet két helyen...De vajon elég időt nyer arra, hogy kiengesztelje azokat, akiket megbántott?"


Bár 3 nap alatt elolvastam, sajnálom, de én a PS.I Love You és az Ahol a szivárvány véget ér után többet vártam ettől az írónőtől! Nekem ez egy hétköznapi történet, beleerőltetve csöpögősre sikerült érzéseket. Szerintem hatásvadász az egész.
Amikor elkezdte részletezni a vitorlázást szakszavakkal, Isten bizony, majdnem letettem a könyvet. A lényeg belefér az utolsó pár oldalba, amit magával a regénnyel kellett volna érzékeltetni. Ezt azért nem írom le, hogy ne vegyem el a kedvet a könyv elolvasásától, aki mégis úgy dönt... Szóval szerintem felejthető olvasmány és csak Karácsonykor olvasandó!:o)

5 comments:

Andulka said...

Az Ahol a szivárvány véget ér, nagyon tetszett, csak kár, hogy olyan idősen jöttek össze benne. A P.S I Love you-t filmen láttam. Mindkét könyve szuper volt az írónőnek, ezért én is szerettem volna olvasni tőle mást is. A bárcsak láthatnál-t vettem ki a könyvtárból, de nem igazán tetszett.
Sajnos az, hogy az írónőnek van pár nagyon jó könyve nem garancia arra, hogy a többi is az. :-(

helen said...

Épp most olvasom ahol a szivárvány véget ér regényt... Andulka! összejönnek? idősen??? Uff, most nem is tudom, hogy olvassam-e tovább...

Luna (V.Fiona) said...

Én pedig a Bárcsak láthatnál-t kívánkoztam elkezdeni..... Sajnos beindult a szekér az írónővel, és úgy látszik nem tettek jót a könyvének.

Tündérke said...

Nagyon boldog új évet kívánok, és sok jó könyvélményt! :-)

Misborda2 said...

Happy New Year 2011!
May all your wishes come true!!
Best wishes from Spain, Laura