Saturday, August 7, 2010

Olvasmányaim mostanság

Először is befejeztem Stephenie Meyer Breaking Down-ját. A negyedik és egyben befejező rész tetszett nekem az első rész után a legjobban - hogy túl sokat ne áruljak el a könyvről. Dia előbb olvasta mint én és nehezére esett eltitkolni előlem, mik történnek ebben a részben - nagyon izgi!:o)Kár, hogy vége a történetnek!














Aztán az Anna bál közvetítésével folytatódott a dolog, ahol Jókai mellett megemlítették Krúdy nevét is, akitől valahogy még nem került a kezembe semmilyen olvasmány. Most egy szuper kisregényére találtam a könyvtárban: a Szent Margitra.
A Margit szigetről szól egy beteg, fiatal lány történetébe csomagolva, egy igazán romantikus kis olvasmány, nagyon ajánlom!











Kihoztam a könyvtárból még egy kisregényt a nyaralásra (egy hetes kis szabimra): Colette Rossant - Visszatérés Párizsba címűjét. Olvastam már tőle a Sárgabarackok a Níluson című memoárját, nagyon tetszett. Ez a könyvecske is visszaemlékezés, tele mindenféle különleges étel receptekkel.



Az írónő anyja francia, apja egyiptomi. Gyerekkorát a két ország között ingázva tölti, aztán más országokba is eljut, mindez 1947-ben, a háború után.

Most mindhárom olvasmányt sikerült eltalálnom, ajánlom Nektek is!

2 comments:

Dorka said...

"rossz hírem" van, a Breaking down nem az utolsó, a következő rész címe Morning sun.

Timici said...

én is így voltam vele, hogy az első és a 4.tetszett a legeslegjobban:o))) az elsőt többször is elolvastam;o) a 4.et most olvasom újra:D