Saturday, March 20, 2010

Dilemma

Elkészültem a rózsa-tömkeleggel:o) A narancsosat Dia rendelte negyediknek, ennyiszer még egy mintát sem hímeztem ki...jó, tudom, pici minta...de akkor is!:o)

Varrás-ügyileg viszont teljesen határozatlan vagyok Addig sima, hogy elő a géppel!:o) De aztán! Aztán jön a fekete leves!
Vágjam a hímzést szív alakúra, tisztázzam el és ugyanígy a hozzávaló anyagot, majd gépeljem össze? De mennyi legyen a varrásráhagyás? El kell egyáltalán tisztázni? Vagy készítsek egy kemény szív alakú sablont? De dagi, felakaszthatós szivecskéket szeretnék! Viszont a sablon mégiscsak kellene, hogy egyformák legyenek a szivecskék!? Olyat meg még végképp nem csináltam, hogy ráöltögetni a zsinórkát.

Mutatom a lehetséges variációkat, ebben a napsütéses-barkás-végre-tavaszias időben kedvem volt most kattogtatni:


Jól kiteregettem:o)



Most már minden hozzávaló rendelkezésre áll, csak instrukciók kellenének...segítseteeeek!
Ügyes varrós lányok, hogy lenne egy amatőrnek a legegyszerűbb? Úgy szeretném, ha szépen sikerülnének, elvégre Anyák Napjára készülnek.



A díjacskámról sem szeretnék elfeletkezni, ezúttal Phantól kaptam és nagyon-nagyon örülök neki! Most nem adnám tovább, mert akkor a jobb oldali mezőben mindenkit fel kéne sorolnom:o)

9 comments:

Barbi said...

A hozzávalók nagyon szépek, a szívek gyönyörűek. Én úgy gondolom, hogy rajzold rá a szív sablont a hátuljára, tedd össze a színes vászonnal, varrd körbe, és csak akkor vágd le a felesleget és dolgozd el a két anyagot együtt. A felső részénél metszd be egy kicsit, hogy kifordításnál, szép legyen a szív két domború része. Nem tudom, ilyesmi segítségre gondoltál-e, vagy nem mondtam újat. :) Azért remélem, csak segítek valamit. :D

Jucus said...

Nagyon is erre gondoltam, Barbi, köszönöm szépen! Ez a megoldás nem jutott eszembe:o)

Hencsi - bneheni said...

Gyönyörűek lesznek, az biztos!

Luna (V.Fiona) said...

Hú, de szépek! Hagyj jó 1-1,5 cm varrásszélességet, majd összevarrás után vágd vissza. Lehet egészen kicsire, 2-3 mm-re is, vagy ha nem mered ennyire kicsire vágni, mindenképp csipkedd be az íves részegnél. + amit Barbi is írt.
Sok sikert! ;)

Silerika said...

Nagyon szépek lettek! Sok hasznos tanácsot kaptál a folytatáshoz! Varrásnál hagyj egy nyílást, ahol megtömheted, utánna láthatatlan öltéssel zárd be majd a színoldalon.Ha lógósra akarod, felül helyezz a két réteg anyag közé szalagot, vagy zsinórt, úgy hogy befelé legyen, és úgy varrd körbe a "szívedet".:o))

unikat said...

Gyönyörűek!
Élvezettel nézegettem a vásznakat is mellékelt képeket.
(nekem a bordó a bordó virágos vásznon,na az valami elképesztően szép!)
Összeállítás?
Nem adnék tanácsot, mert tőlem okosabbak jobban tudják.
Én ollóőrt készítettem ebből a mintából, s ugyanezek a gondolatok kavarogtak a fejemben, mint neked.
Én a hátoldalára ceruzával rajzoltam fel egy sablon mellett a szív körvonalat, s én körbe backsticheztem, s aztán mint a biscornunál, ezeken a vonalakon a két oldalt összeöltöttem. Így nem kellett kifordítanom, mert annyira apró volt az enyém, hogy nem is lehetett volna.
Na, én ennyit tudtam csak hozzászólni. Hogy segített-e, vagy már közben el is készítetted?

Teca said...

Csak egy apróság: a szivecskék összevarrásánál az akasztóról ne feledkezz meg! ( tapasztalat :) )

Edit said...

En tanacsot nem tudok adni, viszont azt latom, hogy a szivecskek GYONYORUEK! :)

Jucus said...

Naaagyon aranyosak vagytok a sok tanáccsal! Köszönöm szépen!
Mutom, hogyan sikerült.