Tuesday, January 26, 2010

Francoise Sagan - Jó reggelt búbánat!



Másodjára olvastam el ezt a könyvet, először kb. gimis lehettem. Nosztalgiából vettem meg; megörültem neki a könyvesbolt polcán és mert "2 könyv 999 Ft" akciós volt. Igazából "beharaptam", mert csak egy 180 oldalas kisregény.

Most talán jobban értem a történetet.
Adott egy sikertelen érettségi után lévő Cécile és 40 év körüli édesapja, aki egyedül neveli őt. Együtt nyaralnak. Apuka barátnőről barátnőre, ezen kívül egész jó fej a kislány szemében; egy kellemes, felelősségmentes életet élnek. Ami ezt a legjobban tükrözi az az, hogy úgy gondolja az apuka, hogy felesleges a lányának tanulnia, mert mindig fog olyan férfit találni, aki majd gondoskodik róla - nekem megdöbbentő ez a hozzáállás, de nem is ez a lényeg. Jelentkezik a család életében egy régi hölgy ismerős, Anne, aki felkelti talán az apában azt az érzést, hogy jó lenne egy "normális", állandósult életformát választani - ez viszont veszélyeztetné a tini lány laza életstílusát. Cecile mindent megtesz, hogy különválassza a szerelmes felnőtteket; észveszejtő, micsoda tervet eszel ki!
Nem árulom el a végét, de engem azért kicsit szíven ütött, mire képes egy ennyi idős kislány!
Ajánlom Nektek is!

4 comments:

amilgade said...

Érdekes lehet. Felvettem a kívánságlistámra. Köszi szépen!

Hesztia said...

kiváncsivá tettél!! Kösziii :)

Mónika said...

Én is olvastam ezt a regényt, de nekem nem tetszett. Úgy éreztem, hogy a történet (vége) és a cím nem illenek össze. Sokkal szívfájdítóbb történetet vártam, de lehet, hogy ha később elolvasom, más lesz a véleményem.

Melinda said...

Írsz nekem egy email címet,szivecske ügyben:)