Monday, December 28, 2009

Nosztalgiázom

Mivel a karácsonyfa alá Párom jóvoltából egy scanner/nyomtató került valami fondorlatos módon:o) és mivel karácsonytájt erősebben emlékezik az ember, előkerültek a fényképek. Tegnap este családi fényképnézegetés volt a program. Christine is emlékezni hívott, így megmutatok egy pár nekem nagyon kedves fotót:


Ő az én apai nagymamim fiatal korában: Vicuska, így hívták az ismerősök. Sok képen van kézimunka a kezében és itt látszik az öreg Singer varrógépünk is. Mi minden kincset rejtett annak a fiókja! Régi spulnik, stoppolófa (ez még megvan), mindenféle gombok, tűk, szalagok.


Régen divat volt összejárni a fiatal lányoknak és együtt szabni-varrni. A középső a képen a mamám, a nagy szabóollóval a kezében - ma is emlékszem arra a hatalmas, nehéz ollóra, bordó volt a fogantyúja. Micsoda kincs lenne az most nekem! És ami az érdekes? Hogy erre a terítőre még én is emlékszem gyerekkoromból!:o)


És az én szépséges dédmamám, az egyik kedvenc fotóm. Szeretném egyszer vagy bekeretezni, vagy pedig hímezni neki valami szép keretet.

Nagyon régről kezdtem a fénykép nézegetést és azt hiszem, hogy nem is fejeztem be itt.
Örülnék én is, ha Ti is velem nosztalgiáznátok!

9 comments:

Christine said...

Milyen szép régi fényképeket sikerült összegyűjtened! Jó lehetett abban a korban élni, amikor az asszonyok összegyűltek és közösen hímezték a takarókat jótékony célokra...

Edit said...

Nagyon szép képek, jó lehet nézegetni őket, és emlékezni szép dolgokra, kedves személyekre.

Jucus said...

Biztos szép idők voltak, nagy volt a társasági élet...sajnos csak a háború kezdetéig. Szegény mamim 10 évig volt jegyese nagyapámnak, de csak 5 évig élhettek együtt, mert nagyapám elesett a fronton.
Sajnos a szomorú dolgok is előkerülnek nosztalgiázáskor, de azért igyekszem a pozitívumokra koncentrálni!:o)

amilgade said...

Nagyon szépek a képek!! Milyen jó neked, hogy ilyen régi képeid vannak. Azt hiszem, én is beletúrok a családi albumba! ;-)

Kriszta said...

Nagyon jó volt látni ezeket a szép régi képeket, köszike :)

Barbi said...

De szépséges régi fotók! Imádok nosztalgiázni! :D

Andulka said...

Jó lehet néha elmerülni a régi fényképekben, felidézni, gondolkodni azon, hogy hogyan is éltek akkoriban az emberek...

Laucica said...

De gyönyörűek ezek a képek!! De jó lenne kicsit visszarepülni az időben és jól megnézni közelebbről mindent! (kivéve a háborút persze)

Bernadette said...

hű, ilyenjeim nekem is vannak valahol. Annyira jók