Friday, July 17, 2009

Stephenie Meyer - New Moon

Pár napja fejeztem be a Twilight Saga második részét. Végigolvastam Launál a véleményket és hagytam magamnak egy kis időt a bejegyzés előtt, hogy letisztuljanak a gondolatok:o)














A vég című fejezet után addig a részig, míg Alice újra fel nem bukkan, egy nagy szakadékot éreztem. Persze - gondolom - kellett a történetben valami áthidaló rész, míg a várva - várt Edward újra színre lép. Természetesen tovább olvastam, mert - ugye - azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy Edward valóban örökre eltűnik!:o)

Gondolom, pont ennek az áthidalónak szánta az írónő, hogy Jacobon keresztül megismertet egy új "fajt", de nálam ez nem jött be olyan jól, mint ahogy a vámpírokat írta le a Twilight-ban. Az valahogy izgisebbre sikeredett.
Én bizony nehezteltem Bellára, hogy annak ellenére, hogy neki Edward az egyetlen, mégis bátorítja Jacobot, még ha akaratlanul is.

Én egy teljesen jó összehasonlításnak tartom azt, amikor az írónő az Edward-Bella-Jacob hármasát a Shakespear-i Rómeó-Júlia-Páris hármasához hasonlítja, szerintem jobban érzékelhető ezáltal Bella helyzete.

Mindent egybevéve nekem tetszett a könyv! Jó volt ebben a különös világban és kár, hogy majd csak októberben folytatódik. Megvan bár a két további rész gépen kalózfordításban, de nem tudom gépről olvasni, megfájdul a szemem. Dia persze már túlvan a köv. két részen is és alig győzöm leállítani, hogy ne árulja el a fejleményeket:o)

1 comment:

nöné said...

Babookám is lementette a két részt, és amit még soha nem tett, az egyiknek a végébe beleolvasott, és nem bírta ki, hogy nekem el ne mondja. Persze előtte megkérdezte, hogy érdekel-e, és naná, hogy érdekelt:o)
A második részben igen, vannak picit uncsi részek, én azt meglepően gyorsan elolvastam, mert bevallom őszintén, lappintottam elég sokat azokon a részeken. Amúgy tetszett!