Thursday, June 11, 2009

Doris Lessing - Megint a szerelem



A fű dalol és Az ötödik gyerek után úgy gondoltam jól választok, de azt hiszem melléfogtam:o) Azt gondoltam, ha Irodalmi Nobel-díj, akkor csak jó lehet! Meg a borítója is annyira szééép! Igen, nekem az is sokat számít, hogyan néz ki egy könyv...az a jégkockába zárt pillangó...gyönyörű!





Olvassátok csak mit ír az ajánló:

"Gyönyörű mulatt lány volt Julie Vairon. Szerelmével Dél-Franciaországba szökött, végül mégis egyedül maradt erdei házában, távol a város rosszindulatú pletykáitól, az olajfák és leanderek árnyékában. Akik hallották foldöntúli zenéjét, vagy látták rajzait, elnémultak. Némelyek állítják, éjjelente meztelenül táncol a fák között, és úgy úszik a vad sodrású folyóban, mint a vidra. S énekét hallani vélték még a tragédia után is.
Száz évvel később a londoni Zöldmadár társulat alapító tagjai elhatározták, felkeresik a házat, hogy a romok mellett megelevenítsék a lány történetét. Ám a színpadi próbák féktelen hevében észre sem veszik, mint kúszik Julie mindannyiuk bőre alá, hogyan veszi birtokba sorsukat, s miképpen éri utol őket megint a sokszínű, olykor boldogságot hozó, olykor halálos szerelem."

Ugye, milyen ígéretesnek hangzik?
Végülis a romantikus kis történetet, amire az egész story alapul, szerintem "agyonnyomta" a jelenben játszódó színrevitel és annak a cselekményei. Nekem a könyv hossssszúúú volt és terjengős, nehezen olvasható.

Most nem csináltam túl nagy kedvet az elolvasásához, igaz?:o)
Azért hátha valaki...és aztán szívesen meghallgatnám a véleményeket!

Photobucket
Itt most esik...legjobb lesz valami újabb olvasmánnyal ágyba bújni vagy hímezni picit?

3 comments:

Dóra said...

Tényleg nem csináltál hozzá nagy kedvet:-DD De a pillangó a jégkockában tényleg nagyon jó kép!

Abile said...

Bár kedvet nem csináltál hozzá, de felkeltetted az érdeklődésemet. Erre szokták mondani, hogy a negatív reklám is reklám! :o))

amilgade said...

:D Kedvet nem kaptam hozzá az igaz, de Lessinget még mindig szeretjük! ;-)