Sunday, April 26, 2009

Müller Péter Szeretetkönyv

"Hetvenedik születésnapján élete egyik legjelentősebb könyvével jelentkezik a magyar spirituális irodalom mestere. A szeretetről ír. Műve őszinte önvallomás. Gazdag tanítás, de ugyanakkor társkeresés is. Az olvasó szeretetét keresi. Azt mondja: "A szeretetről beszélni egyedül nem lehet. Csak együtt." Szól a szerelemről, a barátságról, a szexualitásról és a magányról, társunk elvesztéséről, a saját lelkünkkel való barátságról, az öregségről, a családról, a gyermeki és az anyai szeretetről, korunk érzelmi zűrzavaráról s az elmúlhatatlan égi szeretetről. A szeretet a legnagyobb szavunk. Minden örömünk és gondunk mögött ez az egyetlen szó rejlik. A Jóskönyv élni segített. Ez a könyv továbblép. Szeretni segít."















Bámulatosnak tartom, hogy a megszámolhatatlanul sok költemény, regény után még ennyire sok minden mondanivalója lehet valakinek a szeretetről!
Mivel előbb olvastam a Varázskő című írását, úgy gondolom, ez a könyv annak az "anyukája".Nagyon tetszik a stílusa, hogy úgy ír Müller Péter, mintha beszélgetne veled.

Csak egy pici részt szeretnék idézni, mivel bennem is felmerült már, vajon miért írok - blogolok. Gondolkodtatok már Ti is ezen?

"Ki írna, festene, zenélne, ha nem lenne Valaki, akinek üzenünk, akit gyönyörködtetni akarunk, tanítani - vagyis elérni azt, hogy szeressen bennünket? És ha ez nem élő ember, akkor képzelem. Hazugság, hogy önmagunknak írunk. Mindenki azért ír, hogy "legyen valakié"."

Hm. Hát nem elgondolkodtató?!:o)
Hogy mi az olvasmány tanulsága számomra? Hm. Hogy van még mit tanulnom/tanulnunk.
Olvassátok el Ti is!

2 comments:

Laucica said...

Mindig olyan könyvekre hívod fel a figyelmem, amit egyébként nem hiszem, hogy levennék a polcról! Felírtam a listámra!:)

Anita said...

Én az anyukámnak vettem meg valamikor tavaly, azt hiszem, de majd egyszer én is biztosan elolvasom. Szeretem Müller Péter írásait, mert mindig vannak benne érdekes gondolatok, és úgy adja át, hogy könnyű legyen magadra vonatkoztatni.