Wednesday, March 11, 2009

Új film élményem

Végre-végre láttam egy jó filmet! Olyat, aminek mondanivalója is van! Nem tudok szó nélkül elmenni mellette! Ez pedig az Ösztön. Tudom, hogy nem új film, csak nekem az. 1999-ben készült és már játszotta az RTL, hétfőn a Viasat3 - on láttam.














Én sem tudnám jobban elmondani, miről szól a film, mint a Filmaddict oldalán:

"Lényeges kritikai szemlélet fogalmazódik meg a filmben az emberi viselkedéssel kapcsolatban, amit nagyon jól sikerült megközelíteniük. A kritika lényege, hogy az emberi természetet szembeállítják az állatok, azon belül is, a majmokéval, amivel az emberi gondolkodásmódot támadják. Először ez az összehasonlítás furcsának tűnhet, azonban ahogy a címben is feltűnik, a film inkább az ösztönember és állat közötti különbségeket mutatja. Rávilágít az ember nagy hibáira: hogy a természetéből fakadóan a hatalomra törekszik, és megpróbálja irányítani a környezetét. Más gondolatok, jelen esetben Anthony Hopkins figurája, betegség számba megy.
Szóval tényleg szép gondolatok jelennek meg a filmben, amikhez hozzájön a remek színészi játék mind Anthony Hopkins, Cuba Gooding Jr., és Maura Tierney részéről"




Higgyétek el, szuper film, én mindenkinek ajánlom, aki még nem látta volna! Ha tehetem, meg fogom szerezni DVD-n.







Photobucket

"One man's mind is another man's mystery."

Finally I've seen a super film which has also a message! I must to mention it! This was Instinct (1999) with Anthony Hopkins, Cuba Gooding Jr.,Donald Sutherland and Maura Tierney on channel Viasat3.

The film formulates an essential critical view in connection with the human behaviour which were very good approached. This critique compares instinctual human with animals - exactly with apes. The movie throws light on heavy mistakes of people: they make every effort to dominate their fellow-being and they try to rule their milieu. Other thoughts like an illnes (Anthony Hopkins' character in the film). We can learn that mankind's control of everything is a mere illusion and that the true values of existence can't be found so easily.

Believe me, it's a great movie, really! If I can I'll get it on DVD! Let's see it!:o)

4 comments:

Timici said...

az ajánlóját én is láttam, de a filmről sajnos lemaradtam, pedig érdekelt volna, ezek szerint érdemes volna megszerezni vhogy, majd utánanézek, köszi

Carol R said...

I can't read what you say about this movie but I watched it on Sky tv a couple of months ago and thought it was the best movie I had seen in a long time!

Jucus said...

Carol, I'll translate my post as soon as possible!
Thanks for your comment!

amilgade said...

:-) Köszi az ajánlót. Meg fogom nézni!!!!