Tuesday, March 24, 2009

Papír csodák

Ma beugrottam a nemrég megnyitott origami kiállításra, hogy hozzak Nektek pár képet, mivel ez is a szívem csücskeinek egyike.

Díjátadó ünnepséget tartott a Szekszárdi Origami Baráti Kör, a papírhajtogatók A Föld, ahol élünk című országos pályázatra készítették a munkáikat és a megnyitót a környék egyik legelismertebb foltvarrója, Acélosné Solymár Magdolna tartotta.

Íme az egyik kedvencem:















És ez a rózsás a másik, ennek a színei is nagyon tetszenek:
















Itt láthattok még további képeket, ez is olyan, mint a patchwork, vagy bármelyik kézimunka: határtalan a variációk lehetősége!

8 comments:

Silerika said...

Klassz, hogy felraktad a képeket. Én nem tudnék ilyen csodákat készíteni, bár a teatasak hajtogatás egyik kedvenc időtöltésem.:))

nöné said...

Mindig is csodáltam ezeket a papírcsodákat, régebben, amíg a lányok kicsik voltak, origamis füzetkékből néhány apróságot hajtogattunk is együtt. Egy problémám van vele csupán, hogy nincs hozzá türelmem. De nézegetni nagyon szeretem a kész alkotásokat. Köszi, hogy ezt lehetővé tetted!

Jucus said...

Örülök, hogy tetszettek Nektek is a képek! Ilyenkor mindig kedvet kapok újra hajtogatni - én is akkor hajtogattam sokat, mikor Dia még apró volt.

Ányi said...

Hú, gratulálok a nyereményedhez! Most láttam, hogy Cameo téged húzott!

Jucus said...

Köszi, Ányi! Igen, szerencsém volt! Majd úgyis írok róla!:o)

Laucica said...

Sose hittem volna, hogy ilyen szépeket lehet csinálni papírból!!

Jucus said...

Hát még abból a sok csoda - színű tea filter tasakokból!

Ancsi said...

Gratulálok a nyereményedhez :)